Waterline Square: Поглед над най-амбициозния жилищен проект в Ню Йорк

COVER

Разположен на брега на река Хъдсън, Waterline Square се гордее със забележителен списък от десет различни компании, наети от GID Developer Group за архитектурата, интериора и озеленяването на проекта.

Три водещи компании в областта на архитектурата – Rafael Viñoly Architects, Richard Meier & Partners Architects и Kohn Pedersen Fox Associates – обединиха усилията си в изграждането на Waterline Square, този дългоочакван жилищен проект, заемащ пет акра земя в един от последните райони за развитие на Горен Уест Сайд.

waterline

Вниманието към детайла е от основно значение за визията на проекта. Тази прецизност се забелязва още в процеса на проектиране на всяка една от трите сгради. Високи тавани, огромни прозорци и светлина са основните елементи във всяка кула, и въпреки това всяка една от трите кули е концептуализирана от различен архитект и притежава своята индивидуалност.

Сграда 1 Waterline Square

Първата сграда е проектирана от наградената с Pritzker архитектурна компания Ричард Мейер и Партньори Архитекти, разположена на видно място край брега, където Мидтаун Манхатън се пресича с Горен Уест Сайд.  Можем да видим отличаващият се стил на Мейер във вълнообразната стъклена и метална фасада, която предлага страхотни гледки. А на върха на сградата са разположени елегантно пропорционални жилища с високи тавани, просторни прозорци и богата селекция от подбрани материали.

Сграда 2 Waterline Square

Втората сграда е идеално разположена, за да се насладим на спиращи дъха гледки към река Хъдсън, моста Джордж Вашингтон и магическия градски силует. Проектирана от Kohn Pedersen Fox Associates, майстори на стъклените кули, които се преплитат в небето, впечатляващо оразмерената архитектура се подчертава от поредица от тераси подредени по възходящ ред, разположени на покрива на сградата. Високите тавани и прозорците с големи размери оформят забележителни панорамни гледки към реката и града, а интериорът, изпълнен със светлина, се допълва от богата селекция естествени материали, осигурявайки истинско усещане за дом.

Сграда 3 Waterline Square

Проектирана от възхваления архитект Рафаел Виноли, третата сграда стои гордо в югоизточната част на Waterline Square, където се наслаждава на цялостния ландшафт на парка в основата си и среща небето с драматичната си корона. Разностранната стъклена форма на сградата не прилича на никоя друга. Жилищата се характеризират с внимателно изразени ъгли и леко наклонени външни стени, които напълно оптимизират гледките към реката, парка и хоризонта. Използваните материали, кулминират в резиденциите, като предлагат стилен комфорт и завладяваща архитектура.

Паркът

Разположен сред резиденциите на Waterline Square е и 2,6-акровия парк, който се отличава с каскадни водни елементи, великолепна морава и напълно оборудвана детска площадка. Проектиран от ландшафтните архитекти на Матюс Нилсън, Waterline Square Park предлага на жителите място за игра, с безброй възможности за отдих и забавления на открито.

Удобства

The Waterline Club e наистина необикновена селекция от закрити удобства, които представляват ориентиран подход към вдъхновения начин на живот. Три нива, проектирани от Rockwell Group, предлагат пространства, създадени, за да съживят ума, тялото и духа.

Внимателно изработен, със същата отдаденост и отношение към детайла, както и резиденциите, The Waterline Club предлага редица развлекателни дейности, спорт и фитнес, плуване и спа, както и специални зони за деца и домашни любимци – всички свързани с една пешеходна пътека. Този забележителен мащабен дизайн предлага и места за почивка и открити зони за общуване.

Сподели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn