Забравете за Amazon Go – Robomart ще донесе хранителните продукти до вратата ви

Забравете

Нова старт-ъп компания реализира проект в който доставя пресни храни и продукти чрез автономно превозно средство само с натискането на един бутон на вашия телефон.

Докато Amazon Go в момента е на върха (магазин, който позволява на клиентите да взимат това, което искат от магазина, да го сканират и просто да излязат с него), привличайки значително вниманието на потребителите и медиите по този начин. Друг подобен старт-ъп също набира скорост в новия и вълнуващ свят на полуавтономните магазини за хранителни стоки. И го правят по един гениален начин: като карат хранителните продукти направо до дома ви.

Робо-автомобилът би могъл да достави храна до всяка точка на града при поръчка.

Базиран в Санта Клара, Калифорния, Робомарт предприема автономно шофиране в различни посоки – съвсем буквално. Потребителите трябва да натиснат един бутон на смартфона си, за да повикат Робомарт да дойде до дома им (или която и да е локация, работи с GPS устройства използвани от фирми като Uber или Lyft). Робо-автомобилът би могъл да достави храна до всяка точка на града при поръчка.

Всичко от хранителни продукти до приготвени ястия ще стигнат до входната ви врата за минути (в зависимост от трафика и разстоянието).

Основателят на старт-ъп компанията е Али Ахмед, новатор, който първо стартира услуга, наречена Dispatch. Бизнес моделът за Dispatch е такъв, че потребителите могат да поръчват хранителни продукти чрез текстово съобщение. Онова, което Ахмед осъзнава, обаче, е, че потребителите са по-малко склонни да купуват плодове, зеленчуци или меса, които не са могли да видят физически, преди да ги закупят. Точно тогава той замисля идеята за “Робомарт”. Клиентите просто не могат да се доверят на някой друг да избира продуктите им без да са ги видели и одобрили преди това.

Хората предпочитат сами да избират плодовете, зеленчуците или като цяло продуктите, който ще консумират.

Robomart е една малка стъпка към бъдещето, на тазгодишното 2018 Consumer Electronics Show в Лас Вегас, както големите така и малките магазини за хранителни стоки ще имат възможността да се запознаят с модела и да започнат да обръщат повече внимание на предимствата му, ако все още не са. Начинът, по който работи Robomart, е, че позволява на магазините да наемат автономно превозно средство за срок от две години. След като автомобилът на Robomart бъде призован, изпратен и пристигне на място, клиентите могат да отключат вратата и да изберат каквото си пожелаят (което е и налично в климатизираното помещение по време на пътуването). След като покупката е завършена, се подготвя и сметката след което автомобилът се връща обратно в магазина.

Автомобилите на Robomart се предлагат изцяло електрически, с обхват от около 80 мили и максимална скорост 25 м.ч.

Image result for gif robomart

Сподели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn