QHome – ключът към по-добър живот

QHome

В постоянно променящия се свят на строителството се търсят все по-иновативни методи за развитието му. Жилищният проект на строително-инвестиционната компания АКМИ, носител на две награди „Сграда на годината“, – QHome – е иновация в тази сфера. Разположен в комуникативния район на кв. „Витоша“, той е първата сграда в страната, сертифицирана по стандартите на EDGE (Excellence in Design for Greater Efficencies). Проектът гарантира по-висока стойност при препродажба, спестяване на разходите за отопление и ток до 60 % в сравнение с другите сгради, както и по-добър акустичен комфорт.

QHome
Иновативна технология

QHome се отличава с използването на геотермална система за охлаждане и отопляне, възможна благодарение на топлинния обмен със земята. Технологията, наричана още топлинна помпа с наземен източник, осигурява спестяване на комуналните месечни сметки  с до 60 %.

QHome

Геотермалните помпи са най-ефективната отоплителна технология, постигаща най-високата категория А +++  в системата за етикиране на ЕС. Чрез построяването на QHome АКМИ гарантира фиксирана цена за отопление и охлаждане киловат час, като така собствениците на апартаменти няма да зависят от монополните структури.  На фона на растящите разходите за отопление и топла вода употребата на геотермалната система ще доведе до спад до 5 пъти в сравнение с използването на климатик, ТЕЦ или газ.

Структура и строителство

С РЗП от 7000м.² QHome има стоманобетонна монолитна конструкция с греди по контура, изпълнена с бетон с клас по якост C20/25. Проектът е изготвен по системата на Еврокодове БДС EN  1990:2003 и съответните му поднаредби.

QHome

Линейните елементи „Isokorb“, служещи за прекъсване на термомостове, на немския производител „Schöck“ ще прекъснат топлопреминаването между терасите и жилищните помещения. Материалите, използвани за строежа, ще осигурят топлоизолация по стените и еркерите чрез експандиран полистирол, както и звукоизолация, защитаваща стаите от ударния шум. Предвижда се хидроизолации в основите чрез хидроизолационна вана и употребата на водоплътен бетон за допълнителна сигурност на армировката.

QHome

Строежът започва през май, 2021г., и ще продължи година и половина. Цените са от 1100 евро без ДДС на старта.

QHome  & Удобно местоположение

Жилищният проект се намира в оживен квартал – „Витоша“, балансирайки между спокойната красота на Ловен парк и Борисовата градина и комуникативността на квартала (близо до булевардите „Г. М. Димитров“ и „Симеоновско шосе“), предлагащ връзка с различни видове градски транспорт.

QHome

Целта на QHome е да предостави спокойствие и сигурност на своите жители. Това се случва чрез осигуряване на пропускателен режим в сградите, паркинга и откритите площи. Предвидени са системи за видеонаблюдение, 24-часова връзка с оператор от охранителна фирма. Ще има и възможност за управление на входна врата или гараж чрез електрически чип и контрол на достъпа. Създаден в хармония с природата, QHome предлага стандарта, от който се нуждаем, за да водим по-добър живот.

Сподели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn