Новото седалище на DJI – водеща световна компания в производството на дронове

cover

Архитектурната компания Фостър и Партньори показаха значителен интерес към дрон технологиите, а само преди седмица разкриха и своята визия за новото седалище на DJI, водеща световна компания специализирана в производството на дронове.

сграда

DJI обединиха усилията си с Фостър и Партньори за мащабния строителен проект, който вече е в процес на изграждане и ще функционира като иновационен център.

Новата сграда на компанията ще бъде “сърцето на иновациите”, противопоставяйки се на традиционните идеи за офис пространства, създавайки “творческа среда в небето”.

сграда

Наскоро архитектурната компания разкри в своя публикация визията на сградата, като подробно описаха как два отделни небостъргача изградени от стъклени блокове, ще бъдат свързани чрез „небесен мост“, който ще служи като платформа за демонстрация на най-новите дрон технологии.

Първото ниво на сградата ще се използва като изложбен център за публична демонстрация на продуктите им, заедно с голямо разнообразие от съоръжения за служителите, включващи най-модернистичните спортни зали и “рингове за бойни роботи”.

В двете кули ще има обособено пространство за научноизследователски дейности, заедно с офиси и други обществени зони. Сградата е проектирана така, че да разполага с просторни отворени пространства, както и иновативни лаборатории за тестване на пилотни полети с големи височини.

Според архитектите разделянето на пространствата по този начин ще позволи “ефективната сигурност и контрол на достъпа”.

ground

Ръководителят на Фостър и Партньори сподели, че тяхната цел е да създадат уникална среда на работното място, която олицетворява духа на изобретенията и иновациите,  които DJI  са въвели света в роботиката и технологията.

офиси

Според Марк Дитъм, създател на архитектурна фирма Клайн Дитъм в Токио, дрон технологията значително променя строителната среда. Той ни споделя за това как безпилотните летателни апарати биха могли напълно да променят начина на проектиране на сградите за в бъдеще.

дронове

Дитъм още твърди, че дроновете ще променят начина, по който се възприема архитектурата, а именно ще започнем да я виждаме във вертикалното и измерение.

Сподели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn