Central Park Tower: Най-високата жилищна сграда в света

Ню Йорк е дом на някои от най-емблематичните небостъргачи в света. Емпайър Стейт Билдинг, Арт Деко Крайслер Билдинг, супер високият Световен търговски център. Но сградите, навлизащи в известния му силует днес, правят нещо необичайно – стават все по-тънки. Страхотен пример за това е Central Park Tower, която разполага с най-високите резиденции в света.

небостъргачи

Екстел и Адриан Смит заедно с архитектите на Гордън Гил са поели отговорността да проектират тази 472-метрова кула, която ще приюти 179 от най-първокласните жилища в света.

Central Park Tower

Ако погледнете почти завършения небостъргач от Сентрал Парк или някой от съседните небостъргачи, бихте се замислили дали структурните инженери са изчислили правилно пропорциите. Подовото пространство е изключително малко за сграда от този вид. Съотношението височина към ширина е 1:23, което го прави един от най-тънките небостъргачи в света. Но бъдете сигурни, че всичко тук е изчислено два или три пъти, така че жителите на отделните апартаменти да могат да се насладят на почти пълна панорамна гледка.

парк

Тези изящни домове са щателно проектирани, за да увеличат максимално гледките и светлината с просторни пространства и извисени височини на тавана. Грандиозните жилищни и развлекателни пространства са стратегически разположени в ъглите на резиденциите с видимост към множество панорами и гледки към целия град.

Ню Йорк

Небостъргачът е издигнат според най-новите архитектурни и технически данни и изглежда много зрелищен по отношение на своята височина и ширина. За фасадата са използвани елегантни декоративни елементи като оголени тухлени зидове и бронзови орнаменти.

Central Park Tower

Разбира се, тази елегантност се изразява и веднага щом влезете в сградата. И съставя отделните апартаменти, които имат свои собствени входни галерии с височина над 4,20 метра покрити с бели камъни от Макауба.

Накратко: Ако искате да живеете в близост до града, елегантно и с достатъчно пространство, но също така сте ценители на страхотните градски панорами, трудно можете да го постигнете без този небостъргач в Ню Йорк.

Предлагащ безкрайни гледки във всички посоки, изящна архитектура, изискани пространства и безпрецедентно ниво на обслужване, Central Park Tower ще бъде определение за небостъргач в Ню Йорк.

Сподели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn