20 идеи как да се възползвате максимално от вашето открито пространство

пространство

Времето най-накрая се затопля, което означава, че искаме да прекарваме възможно най-много време навън. И ако искате да го направите със стил, то вие сте на правилното място, защото за да ви улесним ние отсяхме десетки идеи за декориране на външното ви пространство, за да ви представим само най-доброто!

1. Инсталирайте люлка

Люлеещите се пейки не са само за веранди, нали знаете. Ако балконът ви има надвес, закрепете люлка, за да можете да се отпуснете и да видите гледката от по-голяма височина. Просто добавете няколко възглавници за максимален уют и комфорт.


2. Възползвайте се максимално от добрите гледки

Ако балконът ви е достатъчно голям, превърнете го в трапезария на открито. Тук вместо кът за сядане има небрежен кът за хранене. Гледайки към морето напред заобиколен с балдахин от тропически растения, този балкон се отличава с минимален декор, което ни позволява да се съсредоточим върху естествената красота на средата.


3. Добавете навес

Покрийте балкона си, за да създадете сянка или лек навез. Не е нужно обаче да изграждате постоянна конструкция тип тента. Вместо това, осигурете парче текстилен плат или брезент и го разпънете към ъгловите стълбове за бохемски вид.


4. Изберете функционални мебели в ярки цветове

Вместо масичка за кафе може да изберете такава мебел, която да използвате и за отмората на вашите крака. По този начин ще можете да се настаните удобно  и да останете сами с мислите си или да се използва като масичка за кафе, като просто добавите поднос за сервиране.


5. Използвайте спестяващи-пространството мебели

Не е нужно да разполагате с голям балкон, за да го използвате добре. Изберете компактни мебели, които ще ви спестят място, като тази здрава пейка от дърво. След като по този начин придадете уют към вашето пространство, хвърлете едно одеалце отгоре, за да добавите цвят, а като за завършек поставете едно  растение в ъгъла.


6. Закачете смела висулка

Смела, метална висулка е чудесен начин да джаззирате екстериора си. Но това не е вашата всекидневна, така че, за да го поставите в правилния контекст, включете вдъхновени от природата материали като дърво, керамика и всичко от ратан.


7. Отнасяйте се сякаш е продължение на вашия хол

Използвайте формула за дизайн на вашия хол и на балкона си, за да сте сигурни, че това е място, на което всъщност искате да прекарате време. Превод: два фотьойла, удобен диван, масичка за кафе, висяща светлина и килимче.


8. Настройте Alfresco Dining

Ако използвате балкона си като трапезария на открито, създайте някаква сянка – и внесете стил – със страхотна тента като тази. Ярко жълтите ивици придават едно свежо и изключително лятно настроение. Обичаме основната цветова схема със синя купа и червена ваза – те карат трапезната маса да изпъкне.


9. Стартирайте собствена колекция от растения

Сега е моментът да изнесете вашата растителност навън, която да даде живот и жизненост на терасата ви. Ако нямате място за пълноценна градина на покрива, балконът ви е една чудесна алтернатива.


10. Не се въздържайте от нищо

Това, че балконът ви е отвън, не означава, че не можете да интегрирате  и вътрешния си интериор. На този балкон интериора те приканва да излезеш навън заради уюта, който придават възглавничките на стола със забавия си цвят и тапицерия в контрастен тон. Следвайте стила на пространството и окачете завеси, за да се чувства това външно пространство толкова уютно, както и дома ви.


11. Окачете светлини/лапмички

За да създадете интимна среда на балкона, когато слънцето залязва, увийте няколко светлини около парапета. И разбира се, не забравяйте скобите: места за сядане, хвърлете няколко възглавници отгоре и поставете малко столче или странична маса, за да имае място за вашето сутрешно кафе.


12. Върнете го към живота с цветя

Цъфналите балкони като тези ще разкрасят цял квартал. Освен това те могат да бъдат дори по-зашеметяващи от алтернатива на нивото на земята, тъй като вертикалната перспектива внася интересно, неочаквано измерение. Плюс това е една от най-лесните идеи за декориране на балкони наоколо.


13. Придайте му ваканционно усещане

Ако балконът ви е достатъчно голям, изберете няколко шезлонга за четене и събиране на слънчеви лъчи, вместо класически мебели за вътрешен двор. След това окачете хамак за максимална отмора и невъзпрепятствана гледка.


14. Наредете няколко свещи

Подредете няколко големи свещи за романтична атмосфера. Просто не забравяйте да ги поставите твърде близо до ръба. След това плъзнете папасанов стол в ъгъла за бохемски стил и комфорт.


15. Създайте чувство за усамотение

Вместо стол или голям диван на открито, изберете тънка пейка. Това ще заема по-малко място, но може да бъде също толкова уютно, ако добавите няколко възглавници с различни текстури и хвърлите едно одеяло. Разделителите за стаите също може да създаде приятна илюзия за усамотение, ако споделяте пространството със съсед.


16. Кажете много с малко

Търсите нещо достъпно и стилно, създайте кът за сядане със странична маса и столове тип пеперуди. Може да не разполагате с тази гледка към океана, но поне можете да отпочинете на тези уникални столове.


17. Позволете балкона ви да бъде фокусната точка

Ако вашата спалня води към балкон, възползвайте се от тази гледка, като обърнете леглото да гледа навън. Ако балконът ви е малък или тесен, не го зареждайте с мебели, които ще блокират гледката. Празния балкон за спалня е по-романтичен.


18. Създайте поток отвътре навън

За да се чувства балконът ви като естествено продължение на вашето вътрешно пространство, поставете растения точно до вратата. Изберете нещо малко по-красиво и по-въздействащо от съдовете, които да използвате за вашите растения на открито.


19. Създайте собствена Билкова градина

Ако обичате да готвите толкова, колкото обичате на открито, създайте мини градина и започнете да отглеждате свои собствени билки, с които да готвите. Това е идеалното място да го направите, ако нямате голяма градина отпред. И по този начин не е нужно да инвестирате в никакъв декор на балкон – растенията говорят сами за себе си.


20. Изберете стъклени парапети

Изтънчен, но преобразителен съвет за декорация на балкон: Изберете стъклена преграда вместо плътни или оградени парапети. Това ще накара балкона ви да се почувства така, сякаш ви води право напред към небето. Плюс това, те имат по-елегантен естетически изглед, така че ако домът ви е модерен, те ще се съчетаят перфектно (буквално!)


 

Сподели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn