14 идеи за преобразяване на вашата малка тераса в едно по-уютно място

идеи

Терасата е най-приятното и релаксиращо място за обитателите на жилища. В новата ни статия ще ви представим няколко лесно приложими идеи за декориране на тераси. Превърнете вашето външно пространство в един по-уютен кът независимо от размера му.

Външните пространства са блян за повечето хора, живеещи в градски апартаменти – дори размера им да е изключително малък. Ако имате достатъчно късмет, за да имате балкон, то тогава вие сте длъжни да го декорирате и да го направите едно по-приятно и уютно място, както за вас така и за вашите приятели, по този начин ще се възползвате максимално от това райско кътче в дома ви. Това означава да направите нещо повече от това да сложите един градински стол или маса и да го наречете кът. Без значение колко малък е балкона ви, той разполага с много потенциал за декориране. Търсите идеи? Продължете да четете, за да намерите идеи за декориране на вашия балкон и да разберете как можете да трансформирате външното си пространство отгоре до долу.

1. Добавете масичка за кафе

Всичко, от което се нуждаете, за да се насладите на сутрешното си кафе на балкона, е масичка за кафе и удобно кътче за сядане (стол). Изберете такъв, който се сгъва лесно, за да можете да го съхранявате вътре, ако това е необходимо. Също така столовете  от този тип са изключително подходящи и компактни за малки пространства.

2. Монтирайте вградени мебели

Увеличете максимално използваемото пространство с вградени мебели. По този начин никога няма да се притеснявате от въздействието на силните ветрове върху мебелите ви  – или по-лошо, мебелите ви да бъдат издухани до толкова силно, че да се местят, удрят в стените, че дори и да полетят.

3. Внесете максимално зеленина

Запасете балкона си със саксии, пълни с буйни растения, за да придадете усещането за двор – двора за който винаги сте мечтали. Засадете няколко билки, за да добавите ухание толкова приятно, колкото и изглежда терасата ви.

4.Отрупайте с подови възглавници и пуфове

Няма нужда да инвестирате в меки мебели за откритото си пространство – особено ако сте просто наематели. Вземете няколко колоритни и удобни възглавници за пода, които могат да ви влязат в употреба и да ви бъдат от полза и за вътрешните пространства.

5. Добавете интересни килимчета за текстура

Добавете текстура към  външния вид на вашия балкон с шарени килимчета. Не забравяйте да изберете такъв, който ще се допълва с останалите елементите.

6. Използвайте пространствата по стената

Окачете саксии или произведения на изкуството устойчиви на атмосферните условия, за да накарате вашия балкон да се чувства като продължение на апартамента ви.

7. Външно осветление

Подсигурете си светлина за нощите  прекарани на открито, като инсталирате висяща лампа или свещ. Ако сте наематели, то ориентирайте се към външните фенери или към така модерните в момента нанизани лампички.

8. Окачен стол или хамак

Може да живеете в града, но няма причина балконът ви да не ви кара да се чувствате като на почивка. Окачения стол или хамак ще създадат на балкона ви спокойна и релаксираща среда основните критерии присъщи за една истинска почивка.

9. Спрете се на сгъваеми мебели

Ако нямате достатъчно място, то опитайте да инсталирате мебели, които могат да бъдат прибрани или сгънати, когато не се използват. Тази масичка е сгъваема и изчезва когато това е необходимо, за да освободи подовото пространство.

10. Обособете кът за почивка

Какво по-хубаво от това да прекарате следобеда си на открито? Масичка за кафе и два ниски стола са всичко, от което се нуждаете за да създадете благоприятна среда, да се облегнете и да си почивате, докато светът продължава да се движи забързано под вас.

11.Заобиколете се със цветя

Може да нямате място за трапезария (или дори стол), но винаги има място за цветя. Окачете саксии по парапета на терасата, за да подсладите гледката си и да добавите уютен облик на вашия дом.

12. Add a Spot to Recline

Независимо дали искате да се насладите на слънцето или да се отдадете на любимата си книга, най-доброто място за вашата отмора е на дивана или меката лежанка. Добавете няколко външни възглавници, за да направите нещата по-удобни .

13. Дайте си малко уединение

Ако вашият балкон е точно срещу вашия съсед, добавете високи растения като бамбук, за да създадете естествена стена. Можете също така да окачите бамбукови щори, които могат да се повдигат и спускат, ако е необходимо.

14. Добавете нюанс

Наслаждавайте се на балкона си по всяко време с прибираща се тента, която ще ви предпазва от дъжд или слънце. Ориентирайте се към  класическата ивица или изберете по-ярък цвят, за да накарате вашата тераса да се отличава.

Сподели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn