Блог

10 умни интериорни трика за преобразуване на вашия дом

трика
1. Оцветете по-малките стаи в по-меки и по-светли цветове, за да помогнете на стаята да се чувства по-голяма


2. Използвайте декоративни огледала, за да добавите мигновена светлина към вашето пространство.

Както се вижда на снимката, огледалата могат да се използват и за да се почувства по-малко пространството. За по-големи помещения или всяка стая с по-ограничено количество естествена светлина, огледалата, поставени директно от прозорците, ще добавят моментална светлина. Декоративни огледала могат да се използват вместо изкуство за запълване на празно пространство на стената. Големи или малки огледала придават светлина и размер на вашето жилищно пространство.


3. Миксирайте. Играйте с шарки и текстури. Смесете старо и ново, скъпо и евтино.

Няма нищо лошо в това да поставите семейните наследства до модерния си диван. Всички добри интериорни декоратори ще ви кажат, че най-важният аспект при декорирането на вашия дом е, че той отразява кой сте, вашата личност и вашия стил. Античното бюро Chippendale, което е било на дядо ви, разказва история. Разказва историята на вашето минало. Модерният диван, в който се влюбихте и просто трябваше да закупите, също разказва история, сегашната ви история и няма причина настоящето и миналото да не могат да съществуват красиво заедно. Същото може да се каже и за изкуството. Сега може да не искате да поставите картина на Салвадор Дали на същата стена до Моне, но няма причина те да не могат да бъдат в една и съща стая заедно. С платове, независимо дали са мебели, килими или възглавници, разнообразните цветове и шарки могат да внесат топлина и текстура във вашето жилищно пространство.


4. Насочете се към нещо малко по-удобно!

Често покривалата за дивани получават негативна реалкция, но това са наистина прекрасни неща. Те могат да служат като средство за промяна на външния вид на мебелите ви, за да отразяват сезоните. Тези лесно свалящи се покрития ви позволяват да имате изискан вид, без постоянно да се притеснявате дали хората ще замърсят или се разлеят нещо върху вашите мебели. Преносимите калъфи за дивани са идеални за стаи, използвани най-често от деца.


5. Плетени кошници

Плетените кошници са икономичен и елегантен начин да добавите място за съхранение във всяка стая. Кошници могат да се използват за съхраняване и показване на книги, архитектурни списания и декори, играчки, кърпи и одеяла, и това са само част от възможните приложения на плетените кошници. Поставете няколко малки плетени кошници върху плота на вашата кухня, за да съхраните вашите плодове и зеленчуци.


6. Използвайте ненужните вещите, за да украсите дома си

Всички притежаваме вещи, който седят някъде опаковани в кутии и не сме ги погледнали втори път. Домът ви се нуждае от аксесоари. Вместо да тичате до магазина, разгледайте добре това, което вече имате. Тави, дървени, акрилни, метални или сребърни могат да бъдат поставени върху масички за кафе, сандъци, нощни шкафчета за допълнителна текстура и размер. Подредете свещи върху тях, рамки или купчини книги отгоре. Вешите ви могат да бъдат окачени, за да създадат прекрасно стеново изкуство. Изкуството от децата ви може да бъде поставено в рамки и окачени в детски ясли, детски стаи или техните бани. Ще се изумите какво можете да направите с това, което вече имате!


7. Добавете висящ държач за съдове към вашата кухня.

Кухните са предназначени да бъдат топли и приканващи. Прекарваме голяма част от времето си в тях, независимо дали става въпрос за приготвяне на ястия, сервиране на ястия или забавление. Висяща поставка за съдове е една полезна елегантност. Кухните са предназначени да се чувстват сякаш са в постоянна употреба, а висящата поставка за съдове със сигурност кара човек да се чувства така. Освен че изглеждат толкова прекрасно, (има много размери и стилове на разположение) допълнително място в шкафа отдолу вече се освобождава, за да съхранявате други вещи. Рядко някой се е оплаквал, че има твърде много място за съхранение.


8. Насочете се към зеленината.

Добавете растения към вашето жилищно пространство. Добавете ги във всяка стая, малка или голяма, няколко или много. Растенията са евтино средство за аксесоар за вашето пространство и добавяне на цвят и текстура. Не само че растенията са красиви, но много от тях могат да почистват битовия въздух и да балансират влажността. Те могат да абсорбират замърсители и да отстраняват вредните газове от въздуха.


9. Боядисвайте или тапетирайте вашите библиотеки.

Добавете ярък цвят и той ще озари  и зареди всяка стая! Удивително е как нещо толкова просто като цветна боя може незабавно да зареди и трансформира вашето пространство. Този вграден шкаф за книги би бил прост и обикновен без ярко синия акцент. Може би най-простият и най-евтин начин за трансформиране на скучно пространство е да нанесете боя на някое неочаквано място. Книжните шкафчета са идеално място за начало, тъй като не е необходимо да оцветите голяма площ. Други забавни места за добавяне на цвят са камините, вътрешността на килерите, коридорите и таваните.


10. Използвайте килими за омекотяване на подове от твърда дървесина.

Разхвърляните килимчета придават топлина и могат да добавят страхотна текстура, цвят и индивидуалност на вашето пространство. Подовете от твърда дървесина са красиви и лесни за поддръжка, но им липсва комфортът, който предлагат килимовите подове, особено в по-хладните месеци. Един килим на пода може да добави забавление и функционалност на пространството. Използвайте няколко различни модели и тъкани заедно, за да покажете своя характер. Или добавете няколко черги със същия модел и плат, или различни текстури, но със същия цвят. Възможностите са безкрайни. Можете да сменяте вашите килими, за да отразявате сезоните, като използвате по-топли тонове и материи за по-хладни месеци и по-леки за по-топлите дни в годината. Има много прекрасни памучни килими, които се перат, които са идеални за домове с деца. Наистина няма причина дом с малки деца също да не бъде стилен.

Сподели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn