ТОП ТРЕНДОВЕ В ИНТЕРИОРНИЯ ДИЗАЙН ЗА 2020

ТРЕНДОВЕ
2020 е година на много промени, които не подминаха и модата в интериорния дизайн. Тук можете да намерите ръководство с най-популярните трендове за вашия интериор.

Разнообразяването на интериора спрямо това, което е модерното за сезона понякога е трудно. За да улесним изборът ви направихме селекция от най-изявените трендове в интериорния дизайн – от цветови палитри и аксесоари до подреждане на мебелите за иновативен облик на всяко пространство.


Флорални тапети
Източник: https://thescoutguide.com/9-chic-powder-rooms-that-celebrate-pattern/

Все повече хора избират свежи интерпретации на флорални мотиви за своята спалня или баня.


Екологични камина
Източник: http://theinterioreditor.com/alternative-design/an-alternative-eco-friendly-fireplace-bioethanol-fires/

Екологичните камини заменят традиционните камини на газ или дърва. Тези модели могат да бъдат инсталирани с изключителна лекота и без необходима вентилация. Те могат да бъдат интегрирани във вградени мебели или да се използват като част от мраморна камина. Много от моделите са декоративни и могат да се сложат самостоятелно във всяка стая на къщата.


Силно изразени монохромни цветове
Източник: https://www.shelterness.com/blue-home-decor-ideas/

Монохромните цветове отдавна са тренд в интериорния дизайн. 2020 г.  променя облика на модерния интериор като показва, че не е нужно те да са само нюанси на сивото. Червено, синьо и жълто добавят уникални акценти, които разчупват настроението във всеки дом.


Комбиниране на нови и стари мебели
Източник: https://www.affordableinteriordesign.com/blog

Перфектният и изчистен модерен интериор е изместен от комбинация между модерни и антични мебели за достигане на уникален имидж за всяко пространството. Миксът често се допълва от сувенири и семейни снимки, които изграждат автентичен облик, който подхожда на характера на собствениците.


Боядисани врати
Източник: https://www.elledecor.com/design-decorate/trends/g29859422/design-trends-2020/?slide=15

Боядисването на интериорна врата в наситен цвят придава топлина и характер на пространството. Съчетана със страхотен хардуер, тъмната врата може да осигури артистичен елемент за стаята. Личността, илюстрирана от цвета, може да бъде толкова забавна, колкото историите на хората, които минават през вратата!


Истински растения
Източник: https://www.kastelum.bg/inspiring-presence-of-design-thanks-to-indoor-plants/

Зеленото действа успокояващо, а живите цветя отново са модерна декорация на интериора. Изкуствените пластмасови растения са неблагоприятни за околната среда, което води и до изключването им от набора на съвременните архитекти.


Биофилен дизайн
Източник: https://biofilico.com/biophilic-design

Проучвания показват, че прекарваме 90% от живота си на закрито, заобиколени от геометрични фигури и твърди линии, където качеството на въздуха достига до пет пъти по-лошо, отколкото на открито, бомбардирано от стреса от ежедневието ни, работата или технологиите. Биофилията е движение в интериорния дизайн, който не ползва живите цветя просто за декорация, а ги поставя в диалог с мебелите, като част от интериора.


Мебели със заоблени ъгли
Източник: https://www.elledecor.com/design-decorate/trends/g29859422/design-trends-2020/?slide=57

80-те се завръщат в момента и макар че повечето от тенденциите от онази епоха са трудни за преглъщане, заоблените форми, които виждаме в мебелите, се връщат към онова време и могат да бъдат наистина забавни и модерни, ако бъдат направени с вкус.


Сподели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn