Най-впечатляващите устройства представени на най-мащабното технологично изложение в света

cover

В началото на всяка година, технологични компании от цял свят се събират в Лас Вегас, за да покажат най-новите си постижения на най-голямото изложение на годината CES, наричано по-рано “Consumer Electronics Show”.

Тази година изложението беше насочено към подобряване на комуникацията между интелигентните домашни устройства, правейки автомобила по-личен и поставяйки екрани навсякъде, където можете да си представите.

Запознайте се с някои от най-впечатляващите продукти, представени на изложението.

Lenovo Smart Display – Интелигентен дисплей Lenovo

леново

Подобно на сензорният екран на Амазон – Echo Show, Smart Display разполага с гласова команда и екран за показване на допълнителна информация.

Освен това интелигентния дисплей на Леново има три ключови предимства спрямо Echo Show. Smart Display може да възпроизвежда видеоклипове в YouTube, за разлика от устройството на Amazon, включва по-голям екран и изчистен дизайн, който по-лесно се вписва в интериора на дома ви.

Honda 3E Robotics

изложение

На тазгодишното изложение, Хонда представиха новата си концепция за роботика 3E (Empower, Experience, Empathy), демонстрираща визията на Хонда за общество, в което роботите и изкуственият интелект помагат на хората в редица ситуации – от възстановяване след бедствия до отдих и развлечения.

Целта на експерименталните технологии е значително да подобрят човешкия живот, като се постигне по-добро разбиране на потребностите на хората.

Robot 3E-A18 е роботът за социална емпатия на Honda.

a18

3Е-А18 е хуманоиден робот, способен да съчувства, разбира и отговаря на емоциите на хората, докато помага при различни дейности. За да реализира този проект Хонда е вградила изкуствен интелект в 3E-A18 като по този начин роботът комуникира с хората. В демонстрацията на CES, блестящото лице на робота често променя изражението си, когато поздравява тълпата.

Honda 3E-B18 е концепция за роботизиран стол.

b18

Проектиран за ежедневна употреба във вътрешни или външни пространства, универсалността и компактният размер на 3E-B18 дава възможност на хората да бъдат мобилни в различни ситуации.

Роботът наречен 3E-C18, RoboCas е охладител на колела тип „всичко в едно”

c18

3E-C18 е роботизирано устройство, оборудвано с изкуствен интелект, предназначено да “изживява” и израства заедно с хората. Чрез взаимодействието си с хора, 3E-C18 се научава и става все по-полезен за тях.

Самсунг „Стената“

стената

Според Samsung телевизорите не би трябвало да са само един размер. Това е идеята зад новия 146-инчов телевизор, наречен Стената, който компанията позиционира като първи “модулен телевизор”.

Samsung казват, че потребителите могат да променят размера и формата на “Стената”, така че той може да служи като многофункционален дисплей. В демонстрация на изложението, телевизорът показва нещо, което прилича на по-малък телевизор в центъра на екрана, докато останалата част е настроена да се слее със стената, на която е монтиран. И тъй като телевизора използва технологията MicroLED, тя може да произвежда още по-дълбоки черни тонове и безкраен контраст.

Vuzix Blade очила за „разширена реалност“

blade

Софтуерът Alexa на Amazon вече се е превърнал в почти всяко свързано с интернет устройство, което можете да си представите.

На изложението компания Vuzix представи своите очила за “разширена реалност”, които могат да комуникират с Alexa. Най-впечатляващият аспект на очилата “Блейд” обаче не е съвместимостта с Alexa – а това колко предприемчив и ясен изглежда дисплеят.

Очилата добавят към визията на реалния свят около нас миниатюрен екран с допълнително съдържание. Чрез екрана носещият ги има достъп до различни инструкции, видеоклипове, техническа информация и т.н.

Philips SmartSleep

smart

Бpoят нa дoĸaзaтeлcтвaтa зa тoвa, чe ĸaчecтвoтo нa cъня e мнoгo пoлeзнo зa здpaвeтo, нeпpeĸъcнaтo нapacтвaт, зaтoвa нe e изненада, чe вce пoвeчe и пoвeчe тexнoлoгични ĸoмпaнии нacoчвaт ycилиятa cи зa paзpaбoтвaнeтo нa ycтpoйcтвa, пpeднaзнaчeни зa пoдoбpявaнe нa cъня.

Лентата за глава на Philips не е предназначена да увеличи съня, а по-скоро, позволява да се извлече максимума от него. Лентата издава тон, който според компанията подобрява съня с бавна вълна – етапът на съня, при който мозъчните вълни и дишането се забавят до най-ниските си нива.

Позовавайки се на проучвания, Philips твърди, че това е първото и единствено устройство за сън с „клинично доказан“ ефект.

65-инчов телевизор на LG, навиващ се като плакат

Лидерът в производството на големи екрани OLED, представиха първият в света: 65-инчов 4K OLED дисплей, който може да се навива.

Визуализациите на LG изобразяват, спускащият се дисплей в малка кутия с размерите на звуков бар. Компанията също така планира, дисплеят да бъде преносим. Тайната е нейният тънък като хартия органичен светлинен диоден дисплей (OLED).

Това може да се окаже добър вариант и в случаи на малки жилищни пространства. Също така би могъл да замени обикновените проектори в конферентните зали.

Сподели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn