Водещи тенденции в Smart Home технологиите

тенденции

Нови автоматизирани технологии, правят домовете ни още по-интелигентни.

На всички ни се е случвало да излезем от дома си и изведнъж да си спомним – твърде късно, разбира се  – че сме забравили нещо важно. Кафе-машината все още е включена или гаражната врата никога не е затворена. След това се  започва със съмненията, дали сте заключили вратите или дали сте изключили климатика. Чувствате се безпомощни и оставате неспокойни, докато не се приберете отново вкъщи.

Интелигентните домове обаче нарушават този цикъл.

Просто си представете, как вадите вашия смартфон и натискате един бутон, с който затваряте гаражната врата или проверявате дали светлините са изключени. В края на деня отново използвайте телефона си, за да включите топлината, светлините или любимата си музика, още преди да сте излезли от офиса.

Изграждането на „умни“ домове е разрастваща се тенденция, която преминава от системите за сигурност до бутоните за контрол и наблюдение на вашия дом.

Представяме ви водещите тенденции на Smart Home Технологиите:

1. Декоративни приспособления: Технологията за автоматизация на дома може да се съчетае много по-добре с вашия декор, отколкото традиционните устройства. TechCrunch подчертава термостатите с добър дизайн, които са естетически приятни. Създават също така интелигентните брави за вратите, които изглеждат елегантни и модерни.

2. Програмируеми термостати или зонови термостати. Никога ли не сте затопляли дома си за някого? Включете климатика на топло или на студено от всяко място с вашия смартфон или таблет с програмируемия термостат. Термостатите, базирани на зони, използват сензори за движение и загряват само заетите помещения.

3. Безжичен контрол върху захранването. Автоматизацията на дома ви, ви позволява да контролирате безброй устройства с натискането на един бутон. Един човек в Калифорния инсталирал автоматична звукова система за музика вътре и извън дома му, заедно с осветление, охрана и басейни / спа функции, които могат да бъдат контролирани с iPad-ите на семейството му, тъчскрийн устройствата на стената или дистанционното управление.

4. Автоматично заключване на вратите. Ако носите тежки торби с хранителни стоки или плачещото ви дете, отключването на вратата може да се окаже почти непосилна задача. Смарт ключалките се опитват да улеснят това, като автоматизират входната ви врата, за да отключат или дори да се отварят, когато  приближите.

5. Разширени системи за сигурност. Гледайте как децата ви се прибират безопасно до вкъщи от училище, уверете се, че подготвят домашните си работи и не гледат телевизия, или просто настройвате и подсилвате вашата система за сигурност и други аларми, докато сте далеч, само с натискането на едно копче.

Множество устройства за домашна автоматизация направиха своя дебют тази година, за да пренесат идеята за интелигентния дом на съвсем ново ниво. Като цяло иновациите в областта на технологиите за дома стават все по-разпространени и тези нови нововъведения като първият невидим високоговорител, който създава чудесен звук, без да прави компромиси с вашия декор.

Смятаме, че говорител, който не виждате, е чудесен начин да направите дома си още по-умен.

Сподели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn