Новият сладък домашен робот, изглеждащ като Wall-E

Помните ли колко прекрасно и очарователно беше роботчето Wall-E? Е, една компания е запомнила това добре и е създала своя собствена версия на Wall-E в реалния живот – Кури – и е точно толкова очарователна, колкото можете да си представите.

Кури идва с “изразителни очи” и ще направи така, че звуците да предадат как се чувства.

Представена на ежегодното изложение за потребителска електроника, Кури е робот, предназначен за вашия дом. Представете си Google Home или Echo Dot, но на колела – това е Кури. (Echo Dot – продукт на Amazon, разполагащ с приложения за музика, поръчка на храна, новини, времето и др.; Google Home – отговаря на вашите въпроси, дава ви информация и т.н.). С тегло от 14 килограма и само 20 сантиметра височина, Кури може да се движи абсолютно самостоятелно във вашия дом и да изпълнява разнообразни задачи, като например да пуска музика, да чете истории за приспиване на децата и много други. Кури също има камера с разделителна способност 1080p, така че можете да проверявате дома и домашните си любимци, когато пожелаете.

Кури идва с безплатна програма за iOS и Android, готова да се програмира и свърже с дома ви.

Създаден от Mayfield Robotics, Кури изглежда единствена по рода си. Не само роботът може да реагира със звуци и да движи главата си, но също така може да се движи из къщата ви, като същевременно избягва всякакви предмети или стълби, които могат да й попречат. Дори по-добре, Кури ще разпознае кога е време да зареди батерията си и ще отиде до дока за зареждане абсолютно сама. Ще се зареди без да се налага да казвате или правите каквото и да било.

Кури ще се върне сама до своя док, когато трябва да се зареди.

Кури струва $ 699 и може да я закупите с предварителна поръчка още днес. Роботът не е никак евтин, но изглежда доста по-полезен от Google Home или Echo Dot, тъй като Кури може да се движи и да ви следва в различните помещения на вашия дом, стига да поискате.

 

Сподели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn