Най-живописните пътувания в света: През канадските планини с остъклен влак

влак

Има нещо романтично в пътуването с влак. Пътувате бързо, но не прекалено бързо, така че да може да се насладите на заобикалящата ви среда.

А за посетителите на Западна Канада – дом на емблематични места като Националния парк на Банф – мненията са важни.

За пътешественици, които обичат да се любуват на природата, няма нищо по-добро от пътуването с влакчета „GoldLeaf Service“ на Rocky Mountaineer.

Железопътните вагони на „GoldLeaf“ имат прозорци обединени със стъклен покрив, така че гостите да могат да виждат над и около тях, което е особено приятно когато пътуването ви е през зашеметяващите планински вериги на Западна Канада.

Вагоните също така имат голяма открита платформа за наблюдение, така че пътниците могат да се насладят на свежия планински въздух и да получат спиращи дъха снимки.

Гостите, които резервират услугата GoldLeaf, ще се насладят на гореща закуска и обяд, приготвена от готвача, както и на следобедно вино придружено със сирена.

Rocky Mountaineer, канадската железопътна компания, която е горд собственик на GoldLeaf Service, е добавила четири нови влакови вагона към своя флот, които ще бъдат пуснати в движение през 2020 година.

Първите четири ще бъдат добавени към двата най-популярни маршрута: двудневното пътуване между Ванкувър и Лейк Луиз или Банф и двудневното пътуване между Ванкувър и Джаспър.

Луксозните железопътни вагони са проектирани и построени от швейцарската железопътна компания Stadler и отбелязват най-голямата капиталова инвестиция в историята на Rocky Mountaineer.

Във всеки вагон „GoldLeaf“ се настаняват 72 гости в легнало положение, всеки от които ще разполага с отопляеми седалки.

Стив Самут, президент и главен изпълнителен директор на Rocky Mountaineer, заяви в изявление: “Умишлено проектирахме тези нови вагони, за да предложим същия пример за комфорт на гостите из целия флот, като същевременно направихме множество инженерни подобрения зад кулисите, които отразяват нашата цел – непрекъснато повишаване на опита и ефективността на нашата услуга.

Сподели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn