Най-добрите интелигентни домашни устройства за 2019 г.

домашни

Повишете IQ на вашия дом с най-добрите интелигентни домашни устройства, от охранителни камери и заключване на Wi-Fi до най-модерните крушки.

Интелигентните приспособления за дома ви позволяват да правите неща, като например да включите светлините в дома си с помощта на вашия смартфон, да предавате музика към високоговорител с помощта на Alexa, да заключвате вратите си дистанционно, да почиствате къщата си и много други. Но интелигентните домашни приспособления са нещо много повече от удобство. Тези устройства също могат да ви помогнат да спестите разходи за отопление и енергия, да ви уведомят дали някой се опитва да нахлуе в дома ви или дали има някаква друга спешна ситуация.

Броят на интелигентните домашни продукти – от Amazon до Xiaomi – бързо нараства. Тествахме десетки интелигентни домашни устройства – от камери, електрически крушки и термостати до умни превключватели на светлината – дори роботни вакууми – за да намерим най-доброто от всяко за изграждане на вашия нов умен дом. Ето някои от най-любимите ни домашни устройства:

1. Amazon Echo (Second Gen)

Вече във второто си поколение, водещият интелигентен говорител на Amazon доставя страхотен звук в атрактивен пакет за по-малко от 100 долара.

Второто поколение Echo е по-малко и по-привлекателно от оригинала. Плюс това има няколко цвята в който се предлага новия модел, така че да съответстват на вашия интериор. Вътре новият Echo прави всички неща, които прави и оригиналът: контролира приспособленията за интелигентни домашни връзки, свързва се с други хъбове за умни домове, чете аудиокниги, проверява времето и дори ви позволява да купувате неща онлайн само с помощта на гласа си. И като високоговорител също звучи повече от добре.


2. Arlo Q

Отлично качество на видеото в съчетание с щедър план за безплатно съхранение и много функции.

Камерата на Arlo Q може да се похвали с отлично качество на видеото и през деня и през нощта, има страхотно разпознаване на движение и гъвкава функция за планиране. Най-хубавото от всичко е обаче, че получавате безплатен видео драйв.


3. Ecobee (Fifth Gen)

Любимият ни интелигентен термостат има вградена в себе си връзка с Alexa, но истинската му сила се крие в отдалечените му сензори.

Интелигентният термостат Ecobee от пето поколение има всичко, което харесахме в предшественика му, Ecobee4, като например вградената Alexa, гладък сензорен интерфейс и дистанционен сензор, който помага да се нагреят или охладят всички помещения на къщата ви. Но най-новата версия има по-добър високоговорител, така че всъщност можете да го използвате за възпроизвеждане на музика, всички функции на Alexa (включително Drop-In и съобщения) и Spotify интеграция. Дистанционният сензор има по-дълъг живот на батерията и по-добър обхват.


4. Philips Hue White A19 Starter Kit

Тези светлини работят с почти всяка друга интелигентна система за дома.

Стартов комплект Philips Hue White включва две крушки и хъб, за да ги свържете с други умни домашни устройства. Въпреки че не можете да промените цветовете на тези крушки, можете да регулирате тяхната яркост (до 800 лумена) и да добавите до 50 към един концентратор. Крушките на Philips също работят с широка гама от интелигентни системи за дома, включително Alexa, Apple HomeKit, IFTTT, Google Home и Nest.

Philips също има приложение, Philips Hue Sync, което позволява на потребителите да синхронизират своите интелигентни крушки с мултимедийно съдържание на своя Mac или Windows PC. Например, можете да настроите светлините си да мигат и да променят цвета във времето с музика, видео и филми, които се възпроизвеждат на вашия компютър. Потребителите могат също да променят цветовите схеми и тематика, за да отговарят на техните вкусове.


5. Nest Hello

Отличното качество на видеото и разпознаването на лицето правят това нашето любимо видео звънче.

Устройството на Nest има най-доброто видео, което досега сме виждали от видеокамера на звънеца; неговият микрофон и високоговорител също бяха отлични. Камерата на Nest може да разпознава лица и дори да ги обявява, когато дойдат на вашата врата. Въпреки че се нуждае от кабелна връзка, той непрекъснато записва видео, така че никога няма да пропуснете събитие. Можете също да настроите конкретни зони, така че ще бъдете уведомявани само когато човек или обект се появи в тази област на кадъра. Въпреки че ще трябва да се абонирате за услугата Nest Aware (започваща от $ 5 на месец), за да получите всички нейни функции, те си заслужават.


6. WeMo Mini

Този интелигентен щепсел е лесен за използване и работи с всички основни интелигентни асистенти.

Умният щепсел на WeMo Mini на Belkin е любимият ни умен тап. Той е широк, но достатъчно тънък, за да можете да поставите два от тях на контакта. Въпреки че няма мониторинг на енергия, Mini работи с HomeKit, Alexa, Google Assistant. Един прост превключвател за включване и изключване също ви позволява да контролирате всеки свързан към него уред, не е необходим смартфон. Той дори има умен режим Away, който придава вид, че сте у дома.


7. Nest Protect

Този интелигентен детектор за дим и въглероден окис ви позволява да знаете къде е опасността и може да включи светлините ви, за да ви помогне да излезете.

Nest Protect не само открива дим и въглероден оксид, но и неговите сензори са проектирани да вдигат както бавно, така и бързо горящи пожари. Плюс това, Protect ще ви каже в коя стая се намира огънят и може да бъде свързан с други умни домашни устройства, така че да може автоматично да включва вашите Philips Hue светлини в случай на спешност.


8. August Smart Lock Pro

Работи с Alexa, HomeKit и Google Assistant и се интегрира безпроблемно със системи за сигурност.

Харесваме августския Smart Lock Pro за неговата лесна инсталация, функции, които ви уведомяват дали вратата ви е затворена и дълбоката интеграция с други устройства за интелигентно начало, от Alexa до HomeKit до Google Home, да не говорим за DoorBell Cam на август.


9. Samsung SmartThings

Прави свързването и автоматизирането на умни домашни устройства много лесно.

Ако имате голямо разнообразие от приспособления за интелигентен дом, ще ви е необходима централна система, която да ги интегрира и контролира. Въпреки че има своите несъвършенства, ние открихме, че хъбът Samsung SmartThings е най-добрият от партидата. Тя работи с широка гама от устройства и вече има вграден Wi-Fi, така че не е необходимо да го включвате във вашия рутер; това улеснява поставянето в къщата ви за най-добра връзка с всички ваши устройства за интелигентен дом.


10. Chamberlain MyQ

Лесения интерфейс прави отварянето на гаражни врати елементарно.

Търсенето или достигането до този неуловим отвор за отваряне на гаражни врати, докато се опитвате да се движите в тъмна крайградска улица, свалени кофи за боклук или детските играчки – или вашите деца – често се оказва неловко и опасно. Отварачката за гаражни врати на Chamberlain ви позволява да докоснете екрана на устройството си, за да отворите или затворите гаража си отвсякъде. Скоро компанията също така планира да добави възможности за ограждане, така че да може да разбере, когато сте близо до вашата алея, да се отвори автоматично и когато колата ви е безопасно вградена вътре, да затвори съществуващата гаражна врата. MyQ може да контролира почти всяка отваряща се гаражна врата от всички основни марки, произведени след 1993 година.


11. Shark Ion R85

Най-добърия робот вакуум на пазара!

Не е лесно да поддържате къщата си чиста, но Shark Ion R85 със сигурност може да помогне в това начинание. В нашите тестове, този вакуум се оказа отличен при събрането на козината на домашния ви любимец и други боклуци около дома ни с минимум шум. Харесваме и нейните известия, контрола на смартфона и лесния за почистване контейнер за боклук.


 

Сподели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn