Най-богатите нюйоркчани, живеещи в чудовищни, многомилионни имения

имение

Когато един апартамент или мезонет не е достатъчно голям за богатите нюйоркчани, те се превръщат в творци.

През последните години част от „творците“ са решили да комбинират няколко къщи в една или да изграждат нови етажи, за да създадат супер големи домове или както ги наричат „чудовищни имения“.

За да се построят тези чудовищни имения, някои от потенциалните купувачи закупуват няколко съседни сгради наведнъж, докато други използват друг подход и се сближават със съседите, обитаващи околните сгради и апартаменти и им предлагат многомилионни суми за изкупуването на имотите им. ( И в двата случая те трябва да минат одобрение, преди да започнат комбиниране на имотите).

Ще ви покажем девет чудовищни имения, собственост на едни от най-големите имена в шоубизнеса като Мадона,  Шон Паркър и Сара Джесика Паркър

 

Чудовищното имение на бившия кмет на Ню Йорк – Майкъл Блумбърг, е в процес на завършване

През последните две десетилетия Блумбърг е купил пет от шестте апартамента в сградата, до която се намира и неговата 696 кв.м. градска къща. След обединяването на етажите през 2009 г. домът му се разраства до 1161 кв.м. Сградата е само на ръка разстояние от Сентръл Парк.

 

За 19,75 М$  в момента на пазара се продават двойка къщи, превърнати в чудовищно имение

Двойката къщи в Ню Йорк са били предназначени за манастир на монахини, които са придобили една от къщите през 1948 г. (къщата в дясно). Четири години по-късно купуват и съседната сграда, като правят свръзка между всеки от етажите чрез врати.

През годините някои от 25-те спални в комплекса са се давали под наем на хора в трудно положение, последователи на църквата или на млади жени в нужда. Но „чудовищното имение“ скоро може да открие своя нов собственик срещу сумата от 19,75 М$.

Сара Джесика Паркър живее в къщи-близнаци, които са на стойност от 34.5 М$

Звездата от “Сексът и градът” закупила двете залепени тухлени къщи от неправителствена организация, след което ги обединява в една. Организацията е пуснала на пазара двете къщи на стойност от $ 44 милиона през 2016 г., когато те все още са отделни сгради. Една наистина добра сделка, защото в крайна сметка Паркър взима къщите за $ 34.5 милиона.

1 390 кв.м. е площта на имението, което включва девет спални, 8 бани, 210 кв.м. частна градина и всичко това разположено на пет етажа.

 

Един от основателите на Napster – Шон Паркър, е заплатил 58,5 М$ за своето чудовищно имение.

Шон Паркър, бившият президент на Facebook, притежава три тухлени сгради, залепени една за друга. Всяка сграда, първоначално съдържа по четири апартамента, основно стълбище и задна градина. Функционални вътрешни пространства, сводести врати и оригинална камина с мрамор от 19 век.

Паркър купува първата сграда за $20 милиона през 2010 г., втората за $16.5 милиона през май 2016 г., а третата сграда закупува за обявената цена от $22 милиона през август 2016. Той приключва с реновирането и свързването на трите сгради в края на 2016 г.

 

Някогашните фабрика и шоурум, сега са набор от сгради, които скоро ще се превърнат в едно чудовищно имение, притежание на Джон Страйкър

Милиардерът Джон Страйкър е новия собственик на трите тухлени сгради, които по последни данни са предоставени като проект на архитекта Стивън Харис, за да ги превърне в едно чудовищно имение за пребиваване.

Страйкър през 2012 г. ги закупува за $ 32 милиона. Преустройството на сградите все още е в процес на одобрение, съгласно местните критерии.

В миналото сградите са били сладоледена фабрика, пиано шоурум и гараж. Ако одобрението за преустройство мине по план, общата дължина на фасадите ще е 13 метра от край до край или 41 фута.

 

Роман Абрамович работи върху свързването на три къщи на стойност 78 млн.

В края на 2016 г. руският милиардер Роман Абрамович получи одобрение да свърже трите си къщи в Горен Ийст Сайд. Той закупува сградите през 2015 г. за сумата от $ 78 милиона.

Фасадите ще бъдат запазени, а средната къща ще стане главният вход на имението след завършване на строителството. Интериорът ще бъде напълно реновиран, а задният двор ще се превърне в градина.

 

Двойка варовикови къщи за $ 75 милиона.

Собственост на милиардерското семейство Safra, двете варовикови къщи са пуснати за продажба през 2015 г., като те са собственици и на още една сграда, която е долепена вдясно. Исканата цена за триото е $120 милиона, но в течение на времето собствениците решават да запазят едната сграда и сега искат $75 милиона само за двойката, която вероятно ще бъде свързана от бъдещия си собственик.

На площта от 2382 кв.м. са разположени 18 спални и има потенциална да стане едно уникално чудовищно имение.

 

Музикантът Майкъл Фейнстейн, живеещ в дуо къща за $ 17.9 милиона

Фейнстейн купил градската къща вляво за $ 3 милиона през 2004 г. Година по-късно съседната къща също излиза на пазара за продажба на стойност от  $ 3,82 милиона. Фейнстейн купува и тази къща-сграда, реновира ги до основи и ги свързва в едно чудовищно имение.

След ремонта и обединяването на дуото, имението разполага с 18 стаи, двойни стълбища, девет бани, осем камини, 10 метра дворно пространство, което се ползва като открита градина, релакс зона и обособено място за хранене. През 2013 г. музикантът пуска на пазара имението за $17,9 милиона, но в последствие решава да го запази.

 

Чудовищното имение за $ 32 милиона на Мадона разполага с 13 спални

През 2009 г. Мадона купува три свързани къщи в Горен Ийст Сайд в Манхатън. $32-милионното имение разполага с 13 спални, танцово студио, множество стаи за хранене, 300 кв.м. градина, два гаража, асансьор и лична фитнес зала.

 

Сподели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn