Студио „Кенго Кума“ разкриха проекта си за луксозен еко-хотел покрит с растителност в Париж

хотел

Растенията ще се разливат между покриващите дървени блокове, съставляващи фасадата на този хотел, които е проект на студио Kengo Kuma & Associates и ще бъде разположен на левия бряг на река Сена в Париж.

Идеята на студиото е дизайнът на луксозния еко-хотел да внесе изобилие от зеленина за развитието на парижкия квартал Риве Гош.

В допълнение към обилното засаждане на екстериора, в сърцето на комплекса ще бъде поставена и огромна градина, осигуряваща достъп от Авеню дьо Франс.

Градината ще бъде разположена между У-образния 1Hotel, проектиран от Kengo Kuma, и отделния младежки хостел, наречен Slo Living, проектиран от парижкото студио Marchi Architects.

“В гъстия градски контекст на Авеню дьо Франс почувствахме необходимостта да създадем зелен бял дроб за града”, обясниха от студиото.

“Природата намира място в основата на схемата, преведена в интимна обществена градина, където са събудени всички сетива.”

Дървени перки с триъгълен профил ще бъдат подредени вертикално през външната страна на сградата, оставяйки празнини за засаждане, за да расте зеленината между тях.

Припокриващите се блокове ще се простират върху горната част и краищата на сградата, за да омекотят очертанията му. Този ефект ще бъде засилен чрез включването на метални панели за отразяване на слънчевата светлина.

„Топлата материалност на дървесината се комбинира с омекотяващото отражение и въздушното докосване на металните панели. Сградата ще оживее със светлината“, продължиха те.

Балконите ще заемат пространството зад дървените блокове от страната на улицата, които архитектите проектираха така, че да отразят традиционните балкони на Париж.

Стените, които обгръщат централната градина, ще бъдат така подредени, че да създадат серия от големи тераси, както и басейн.

До тях ще имате достъп до спалните в хотела, за които е показано, че разполагат с интериори с подреден гръб, включително конзолни дървени рамки за легло, дървени стени и под, както и мрежести завеси.

Долните етажи ще разполагат с големи помещения, отваряйки поредицата обществени пространства на приземния етаж, като спортни съоръжения, бизнес инкубатори към градините. Други удобства включват ресторант, помещение за сътрудничество и тераса на покрива.

Еко-луксозният хотел следва тенденция за покрити с растения сгради, като последните проекти включват луксозен хотел в Сао Пауло от Жан Нувел и кула в Бейрут от Herzog & de Meuron.

Кума се класира на номер пет в горещия списък, ръководство за най-добрите  архитекти и дизайнери.

По-рано тази година фирмата представи планове за турски музей на изкуството, съставен от подредени дървени кутии, докато други скорошни проекти включват голямото разширяване на японската градина в Портланд и V&A музея в Дънди, което предстои да приключи.

Сподели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn