Къща на дърво, интерпретация на Малан Ворстър, която идеално се слива с природата

Творческият екип на Malan Vorster Architecture Interior Design бе изправен пред предизвикателството да създаде природно убежище в Кейптаун, Южна Африка. Така се ражда тази футуристична къща, създадена сякаш, за да ни припомни за детските моменти, когато всички искахме да намерим покой от родителите сред игрите в сенчестата корона на някое дърво през лятото.

ky]a

Природен вид

Структурата на къщата се състои от четири цилиндрични дървени кули, разположени на малка поляна сред горските градини. Структурите реагират по подобен начин на вертикалността на заобикалящите ги дървета, за да се увеличи максимално гледката от най-високата част на къщата.

Malan Vorster проектира етажен план във формата на квадрат, завършен с кръг на всяка от четирите му страни. Всеки кръг се основава на централна колона, която се “разклонява”, за да поддържа горните греди на пода, придавайки на структурата естествен вид на малка група дървета. Сградата леко докосва земята, а влизането става чрез окачен дървен материал и стоманена рампа.

дърво

Геометрични форми

Съвременни мебели изпълват пространствата в къщата, създавайки усещане за бягство от ежедневието и уютен дом в същото време. Екстериорът и интериорът са подчинени на строга геометричност и модулност като пълен контрапункт с натуралната органичност на околните пейзажи.

Използваните цветове в интериорния дизайн са предимно светли в сивата гама, които добре се комбинират с нюансите на дървото.

Основната дневна зона се намира на първия етаж на къщата и разполага с вътрешен двор, и трапезна ниша.

Тук вече можете да забележите геометричните форми, за които ви споменахме. В дизайна на дървения таван на хола се отличават тригълници, създавайки правоъгълници. Металните колони от своя страна завършват в голям кръг.

колона

Спалнята е разположена на втория етаж, заедно с банята. Има изграден стъклен парапет, който да осигури до голяма степен безопасност. Цветовата гама и идеята за дървен таван е пренесена и тук.

спалня

Ръчно обработените месингови компоненти подчертават връзката между стоманата и дървения материал. С времето необработените материали ще се впишат красиво в околната среда, което прави кабината, къща на дърво в истинския смисъл на думата.

 

Сподели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn