Международният културен и художествен център Changsha Meixihu се приближава до своя завършек

Проектът на Заха Хадид Архитектс, Международният културен и художествен център Changsha Meixihu,  който направи първа копка през октомври 2012 г. с площ от 115 000 квадратни метра, намиращ се до езерото Мейкси в Чанша се очаква да бъде завършен тази година.

Комплексът разполага с театър, музей на съвременното изкуство и по-малко, мултифункционално място, които Заха Хадид Архитектс са разположили в три извити каменни сгради.

културен

Въплъщавайки ценностите на функционалността, елегантността и иновациите, Международният културен и художествен център Changsha Meixihu има за цел да се превърне в глобална културна дестинация, както и новия културен и градски възел за град Чанша.

Снимките показват как екстериорът на всяка от сградите е завършена, с отличителните за архитектурното студио бели, флуидни фасади. Те са разположени на върха на гигантски, стъпаловиден площад, образувайки пешеходни пътища, които свързват всяка от трите независими структури.

Центърът на комплекса е „Големият театър”, който ще бъде „най-голямото място за представления в града”, той ще разполага с аудиториум с общ капацитет от 1800 места. Създаден, за да бъде домакин на световни представления, сградата ще разполага с „всички необходими функции“ като лобита, гардеробни, барове, ресторанти и ВИП гостоприемство, и необходими допълнителни функции като администрация, репетиционни стаи и задкулисни помещения.

културен

Малкият театър се характеризира с гъвкавост. С максимален капацитет от 500 места, той може да бъде адаптиран и трансформиран в различни конфигурации. Ето защо той може да приеме широк спектър от функции и обхваща от банкети и търговски събития до малки пиеси и модни ревюта. Освен всичко Малкият театър споделя безпрепятствен публичен достъп до търговки площи и заведения за хранене, които се намират в отворен двор, свързващ посетителите към и от нивото на сутерена.

Последната сграда, Музеят е разположена на ръба на пътя Meixihu, с външен изглед и балкон към екстериора си, той цели да включи уникалното местоположение на обекта и заобикалящите го гледки в някои от неговите галерии. Външен площад, който е изправен срещу Meixi Lake Road, позволява откритите скулптури, изложби и събития да бъдат разширени до просторно открито пространство.

музеят

Работното време на различните сгради ще се припокрива, за да се осигури приемственост през целия 24-часов цикъл. Работещ вечер, Големият театър става активен, когато Музеят започва да приключва дневните си изложения, докато Малкият театър и ресторанти ще бъдат търговско достъпни ден и нощ. В това отношение те се възползват от взаимната близост, като гарантират, че центърът е оживен 24 часа в денонощието.

Сподели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn