Какво е необходимо да знаете, когато започнете да проектирате вашия „интелигентен“ дом

дом

Проектирането на собствен дом винаги е било вълнуващо, а сега e дори нещо повече, като се има предвид възхода на „интелигентните“ технологии. Създаването на интелигентен дом обаче не е никак лесно и трябва да знаете няколко основни неща, преди да започнете. Неща, които ще поддържат процеса на проектирането гладък и рентабилен.

 

  1. Проверете с експерт

Може да намерите много информация онлайн и да спестите пари, като направите всичко това сами, но консултирането с експерт може да ви спести много главоболия и кавги. Процесът е сложен и има много неща, които изобщо не работят така, както са представени. Най-добре е да намерите някой, който вече е минал през целия процес или някой, който е наясно с всичко за индустрията, това може да ви бъде от голяма полза.

 

  1. Рутерът е изненадващо важен

Ако има нещо, което трябва да направите правилно, то това е рутерът. Той ще бъде в центъра на всичко, свързано с вашия интелигентен дом – той ще обедини всички парчета в едно, като по този начин нещата ще останат актуализирани и функционални. Когато става дума за инвестиране на пари, уверете се, че рутерът е на едно от първите места при планирането на вашия бюджет.

 

  1. Бъдете наясно с рисковете

Вероятно сте гледали новините през последните седмици и те не изглеждат никак ласкави по отношение на интелигентните технологии. Истината е, че може да се „хакне“ почти всяко интелигентно устройство. Въпреки това може да се предпазите от този риск чрез устройство, което ще ви сигнализира, когато домът ви е изложен на опасност и по този начин няма да се притеснявате от хакерските атаки. Но все пак вземете под внимание сигурността и бъдете наясно какви рискове крият интелигентните технологии.

 

  1. Придържайте се към простото

Преди да започнете да пълните дома си с интелигентни хладилници, кошчета за боклук, лампи и телевизори, отделете малко време, за да разберете какво всъщност искате и от какво в действителност имате нужда. Има хиляди интелигентни технологии за дома ви, но не всички от тях биха могли да направят живота ви по-лесен или по-добър. По възможност запазете колкото се може повече време нещата прости. Съсредоточете се първо върху неща като осветлението с дистанционно управление, отоплението и приспособления като „умните“ телевизори. Като цяло да подобрите дома си с допълнителни приспособления няма да бъде трудно. Така че кошчето може да изчака!

 

 

  1. Купувайте утвърдени марки

Въпреки че е по-добре да се оглеждате и да намерите различни марки за вашия дом, интелигентните жилища могат да се възползват от лоялността на марката. Например, изборът на домакински уреди от една и съща марка може да улесни интеграцията на уредите и да синхронизирате продуктите много по-лесно. Можете също да се сдобиете с много по-ниска цена за продуктите на вече утвърдена марка, като проверите за налични промоции или ваучери за спестяване на пари.

 

  1. Не се страхувайте от “глупавите” неща

Колкото по-модерен е един продукт, толкова е по-добър, нали? Не съвсем! Тъй като можете да намерите чудесни технологии, който да не са претоварени от различни допълнителни функции. Не би трябвало да се страхувате от опростените неща – да имате осветление, което да може само да бъде намалено, би могло да е достатъчно за вас, а светлините със стотици различни функции да бъдат малко прекалени.

 

  1. Проверка на съвместимостта

И накрая, не забравяйте да проверите отново съвместимостта на всеки нов продукт, който искате да добавите. Все още има регионални различия по отношение на функциите – например все още в САЩ можете да получите повече от Echo на Амазон, отколкото в другите части на света. Също така можете да намерите проблеми с кръстосаните продукти при съвместимостта, а не искате това да се случи, след като вече сте направили покупката.

Проектирането на собствен интелигентен дом може да бъде много забавно и да бъде чудесен начин да направите вашия дом по-хубаво място за живеене.

Само не забравяйте да направите добре своето проучване и план!
Сподели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn