Идеи за декориране на външни пространства

декориране

Високите температури, яркото синьо небе и слънчевите дни ви примамват да излезете и да прекарате колкото се може повече време навън. Ако смятате да пренесете вашите вечери, забавления или време за отдих навън, то тогава е време да помислите как изглежда вашето пространство и как ви кара да се чувствате. Малка площ? Няколко квадратни сантиметра могат да окажат голямо влияние. Ограничен бюджет? Работете с това, което вече притежавате. Не разполагате с градина или зеленина? Не е голям проблем. От дворове и тераси до външни пространства и веранди, тези лесни идеи за декориране могат да ви бъдат полезни за всяко едно помещение, в което имате планове да разкрасявате или предекорирате.

Верандата към двора

Дайте на откритото си пространство ново и свежо излъчване, като се придържате към основните цветове. Можете да постигнете “лъскав” изглед, без да прекалявате. Изберете само най-важното – кръгла маса, чадър, столове, в модерната сиво-бяла цветова гама.

 

Тропически коктейл

Искате малко да поразчупите вашето външно пространство? Създайте характер, като внесете цветни акценти. Терасата получава различен и свеж изглед когато е декорирана с възглавнички в ярки цветове (мандарина, корал) и модерни щампи като икат, ивици или мандали.

 

Естествен чар

Разполагате с голямо пространство? Организирайте интимно кътче за събиранията с вашите приятели, което да предразполага към забавления. Създаването на този тип атмосфера е възможно, дори когато разполагате само с най-основните мебели като ратанови дивани, малки масички, чадър и огнище.

 

Уютни квартали

Създайте си усещане за уединение в града, като оградите вашето пространство с висока дървена ограда или растителност. Най-напред определете за какво ще използвате вашето открито пространство, преди да вземете каквито и да било решения за декориране. Например, ако ще ползвате това място за хранения и забавления, уверете се, че грилът и масата ще заемат основно място.

 

Място за почивка

Декорирайте верандата си с няколко елемента – дневно легло, саксийни растения, китайски фенери, които ще направят пространството удобно и стилно. Творческото мислене също може да ви помогне да спазите бюджета. Няма причина, поради която една поставка или маса отвътре да не може да се ползва като външна масичка за кафе. Освен това е само за един сезон.

 

Градинско парти

Трапезария на открито за семейни събирания, за забавления с приятели и бягство от типичното ежедневие. Има ли някакви правила, които трябва да спазвате? Бъдете умни при избора на стил за вашето външно пространство и заложете на мебели, устойчиви на климатични промени, шатра, която да ви предпазва от слънцето и солидна основа, на която да поставите масата, така че всичките ви гости да се съберат.

 

Живот в провинцията

Когато става дума за хранене на открито, всичко е подходящо. Но за да уловите с лекота усещането за бягство в извънградската къща за уикенда, се опитайте да се отдалечите от ежедневието си. Започнете с поставянето на масата и столовете на поляната на разстояние от къщата. Така ще имате нов поглед върху вечерята и ще ви осигури преживяване, което да е различно, единствено и неповторимо.

 

Слънчева наслада

Мечтаете ли си за ваше лично кътче за почивка, където да можете да четете, пишете или да разпускане с приятели? Украсете около основното място във вашето пространство: дивана. Традиционният диван получава мигновена трансформация само при поставянето на цветни плюшени възглавници върху него и окачване на подбрани разноцветни стъклени фенери.

Изглед към морето

Поставете вашата огромна пикник маса, така че да осигурите гледка към морето и се заиграйте с морската тематика (рибен мотив върху покривките, сини хортензии) при декорацията на масата. Защо пейки са толкова подходящи за този случай? Не разполагат с облегалки, което ще ви помогне да запазите завладяващата гледка видима за всички.

Островен стил

Дори и един декориран ъгъл може да пренесе привлекателността на сезона във вашето място за почивка. Поставете една малка дървена маса, допълнете със зелени пластмасови столове и окачете графично произведение на изкуството на стената. Ще останете изненадани от това колко малко е нужно, за да придадете различно излъчване на дадено пространство.

Тежък  метал

Дори да не правите много събирания на открито, това не значи, че няма да е чудесно да си имате място, където да се насладите на сутрешната си чаша кафе или следобедната лимонада. Изберете устойчив на атмосферните влияния материал и осигурете достатъчно места за настаняването на вашите гости.

 

Шарена светлина

Минималисти, имате късмет. Външното ви пространство ще стане такова, каквото си го направите. Обособете място за четене или разговори няколко хитро поставите няколко места за сядане. И преди да решите, че тази идея е скучна, помислете как трио разноцветни столове могат незабавно да озарят каменния ви двор.

Трапезария на открито

Официално, но без формалности. Поставете около дървената маса плетени столове, за да запазите настроението леко и отпускащо. Изберете фенери от метална мрежа за различен и лесен декор на масата.

Музикални столове

Смесвайте различните материали за непринуден подход към трапезарията на открито. Ако предпочитате да запазите цвета на масата, добавете чар с асортимент от ежедневни столове в различни цветове или стилове.

 

Люлееща се прелест

Може да разполагате с цялото пространство на света, но все се отправяте към един и същи диван, когато излизате навън. Копнежът за вашето специално място. Разнообразете с люлеещата се пейка в ъгъла на дървената веранда, за да ви помогне да релаксирате през мързеливите дни на лятото.

 

Летящи цветове

Подхождайте към декорирането на вашия летен кът по същия начин, по който бихте го направили и с вашата всекидневна или дневна. Започнете с ключовите мебели (диван, фотьойл, камина) и след това декорирайте с личен стил и колоритен усет.

Перфектното пространство

Освежете  вашия двор с феерия от цветни акценти като червена маса на мястото за хранене, наниз с ярки светлини и китайски фенери с различни форми.

 

Покрийте

Ако вашето външно пространство няма тента, създайте своя собствена, като разпънете бял плат над мястото, което искате да покриете. Организирайте множество възможности за сядане (сгъваеми столове, пейки), така че гостите ви да се чувстват добре дошли на масата.

 

Лейди нюанс

Високите температури изискват ярки цветове и весели детайли. Декорирайте сгъваемата маса с готин розов стол, зелен чадър и пухкави многоцветни хартиени декорации.

 

Люлка под сянката

Създайте интимно кътче за разпускане, четене или просто за релаксиране. Намерете подходящо място под дърветата, създайте атмосфера, като окачите един хамак и декорирате наоколо с няколко фенера или растения.

 

Сподели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn