Домове, които създават толкова енергия, колкото използват

Без сметки за енергия? Без въглероден отпечатък? Без компромис относно дизайна, комфорта или стила?

Новите иновативни домове на Modern Net Zero може би изглеждат като недостижими мечти за жителите на Хамптън, но всъщност не са. Слънчевите панели, геотермалните отоплителни и охладителни системи и стотици светодиодни лампи, наред с други неща, произвеждат толкова енергия, колкото използват.

Но това, което ги отличава от другите “зелени” домове на пазара не са само парите, които те спестяват на собствениците си в енергийни разходи годишно, а също и тяхното въздействие върху околната среда.

Да вземем за пример зашеметяващата собственост на компания Bull Path с площ от 6,200 квадратни метра. Със съвременния дизайн и технология на Modern Net Zero, намаляването на въглеродния диоксид в имота е еквивалентно на отнемането на 17 автомобила от пътя всяка година или запазването на 96 акра дървета.

Стил и устойчивост

Според основателя на Modern Net Zero, Марк Клиян, значителното въздействие върху околната среда на тези домове се свежда до основната причина за създаването на компанията. Вместо модернизиране на „зелените“ характеристики на вече създаден имот, Modern Net Zero се фокусира върху създаването на най-устойчивия, красив дом от самото начало.

Клиян споделя за изграждането на перфектния продукт, проектиран от самото начало с идеята да се създаде най-футуристичния дом – този, който включва всички най-добри технологии. Дом, който е толкова зелен, колкото можем да получим.

зелен

Предимствата на имотите на Modern Net Zero

Ако купувачите се притесняват, че толкова „зелен дом“ означава жертване на стил или комфорт, Клиян гарантира, че това съвсем не е така.

Само някои от основните предимства на тези домове включват вградени звукови системи, соларно отопляеми, соленоводни басейни и система за свеж въздух, която контролира влажността на въздуха и температурата 24 часа в денонощието. Изградените от Modern Net Zero имоти, разполагат с интелигентни технологии, които позволяват на жителите да контролират своите термостати, осветление и сигурност дори от мобилните си телефони.

Клиян цитира Стив Джобс в едно негово изказване: „Клиентът ми ще знае какво иска, когато му го покажа.“… „Хората, включително архитектите, строителите и собствениците на жилища, просто не можеха да си представят това, докато не видят готовия продукт“, добави Клиян.

домове

Виж, за да повярваш

В предната част на къщата има и чакъл, който предотвратява оттичането на вода в местните заливи и езера, осигурявайки редовното запълване на подпочвените води. Имотът се отоплява и охлажда с подземна геотермална система, така че подпочвените води са от жизненоважно значение.

кухня

Вградените светлини, които може да видим в кухнята, се използват в целия дом. В сравнение с традиционните крушки, те консумират с 90% по-малко енергия, за да функционират.

Благодарение на геотермалната отоплителна и охладителна система на дома, обитателите ползват безплатна топла вода. Освен това домът разполага и със солен басейн с отоплителна слънчева  енергия.

басейн

Живот без въглероден отпечатък

Благодарение на станцията за електрическа кола в този гараж, собственикът на Bull Path е в състояние да зареди своята Тесла, използвайки само енергия, произведена от дома.

Слънчевите панели на Bull Path са разположени на плоската повърхност на покрива, максимално увеличавайки експозицията на слънце, избягвайки тяхната видимост. Много от функциите и системите на дома са проектирани така, че да бъдат скрити по същия начин.

гараж

Сподели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn