Грешки, които допускаме, когато декорираме дома си

Всеки интериорен дизайнер има свое виждане за цветовете, моделите и текстурите, както и изключителен усет за това как мебелите трябва да се съчетават с пространството. Те веднага разбират, когато нещо не е както трябва, независимо дали е позицията на килима, или количеството светлина в помещението. Също така знаят много хитрости, чрез които да направят дома ви много по-добро място за живеене, тънкости, за които много от нас дори не подозират.

Какво може да се обърка обаче, когато сами декорираме жилището си?

Ние от Smart Brokers направихме своето проучване, за да може да ви представим  най-често срещаните грешки, които хората правят, когато обзавеждат собствения си дом.

Грешка #1: Килими, които са с неправилен размер и разположение

Килимът трябва да бъде достатъчно голям, за да може да побере всички мебели.

В общите помещения, като хола, килимът ви трябва да бъде по-широк от ширината на вашите мебели, така че да служи като основа. В спалнята той трябва да бъде позициониран перпендикулярно на вашето легло.

Позицията на килима спрямо леглото трябва да бъде като буквата „Т“, но без килима да минава под нощното шкафче. По този начин ще запазите издължения вид на леглото.

Грешка #2: Хаос в подредбата

Ако искате да имате отворен склад, тип рафтове или нощни шкафчета, които имат отворена основа и нямат врати, наистина е важно да помислите какво и как ще подредите вътре, защото това се превръща във ваш собствен дизайн.

Уверете се, че включвате разнообразно аранжирани аксесоари и обръщайте внимание на цветовите групи. Искате изкусен и елегантен микс от елементи, а не хаотична бъркотия.

Грешка #3: Купуване на мебели, които се съчетават прекалено добре

Не искате домът ви да изглежда като мебелен шоурум. Правилният подбор на мебели говори за вашата индивидуалност.

Например, да купиш рамка за леглото си, която да съвпада с цвета на стените, някак си ще накара стаята да изглежда като снимка от каталог.

Дългогодишният опит на интериорните дизайнери е показал, че най-добрите стаи са тези, които придават усещането, че мебелите са събирани с течение на времето.

Грешка #4: Няма достатъчно светлина

Допълнителното осветление не само улеснява виждането – то също така помага на пространството да изглежда по-динамично.

В много от случаите хората се задоволяват само с осветлението над главите си и смятат, че това е достатъчно, но винаги е по-добре да се наблегне на светлината. Най-малкото поради факта, че светлината отваря помещенията. Освежете околното осветление с подови и настолни лампи.

Грешка #5: Липсват аксесоари

Това са малките стилистични детайли, които карат пространствата да изглежда завършени. Не подценявайте важността им.

Винаги е хубаво, когато имаш възможност да отделиш средства за изкуство и аксесоари. Те са също толкова важни, колкото и големите мебели, килимите, телевизорът или каквото искате да имате във вашето пространство.

Сподели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn