Гигантският U-образен небостъргач, проектиран за Ню Йорк, може да се превърне в най-дългата сграда в света

nebostyrg

Манхатънските предприемачи продължават да изграждат все по-високи и по-високи небостъргачи, но гръцкият архитект Йоанис Иконому се надява да въведе един нов метод за изграждане на многоетажни сгради.

Неговата фирма „Oiio Studio”, ще проектира U-образната кула, наречена “Биг Бенд”, която има за цел да стане, както Иконому я нарича “най-дългата сграда в света” (ако измерим разстоянието на U-сградата от край до край, то би се равнявало на около 4000 фута или на 1219.200 метра).

 

 

Небостъргачът е проектиран да бъде супер-висок и тънък, огънат на половина, за да се образува нещо, което прилича на влакче от увеселителен парк. От тротоара до върха на сградата, тя ще се простира с около 60 метра по-високо от „One World Trade Center“ – най-високата кула в града.

 

 

За сега „Биг Бенд“ е просто дизайн. Иконому е изпратил проекта на няколко фирми и в момента се търсят инвеститори.

Жилищната сграда ще бъде разположена на южната граница на Сентрал парк, един район, който е известен като “Реда на Милиардерите” и съдържа много луксозни небостъргачи.

 

 

Иконому е уверен, че планът за „Биг Бенд“ може да се придвижи напред, тъй като много фирми ще направят каквото е необходимо, за да се получи по-добра възвръщаемост на инвестициите. В огромния небостъргач, който няма да заема много място, повечето хора ще плащат ипотеки или наеми.

 

 

“Биг Бенд“ ще бъде създаден, наред с други неща, за да се наблегне на факта, че Ню Йорк се е превърнал в гигантски хотел. Иконому уверява, че „Биг Бенд“ ще гарантира максимална печалба за своите инвеститори, дори ако апартаментите в сградата са населявани само за няколко дни в годината.

 

Сподели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn