Пещерната архитектура „Без изгрев, без залез“, проектирана за Първото Тайландско Биенале

Архитектурата, подобно на много други форми на изкуството, е свързана и подсилена от човешкия ум – независимо дали е илюстрирана чрез самоизразяване, тангенциална реалност или предпочитание на дизайнера към романтични детайли.

Walllasia е архитектурна фирма базирана в Банкок, Тайланд. С повече от 20 години опит в бранша, компанията интегрира архитектурата и ландшафта в обществото по отношение на културата, икономиката, околната среда и природата.

„Без изгрев, без залез“

Интроспективните възгледи на арихтектурната фирма са донесли на компанията място сред великите индустрии. Най-новият им проект, павилионът „Без изгрев, без залез“ проектиран за Първото Тайландско Биенале, най-важната международна изложба за съвременно изкуство в Тайланд, остров Краби. Минималистичният павилион е вдъхновен от отразяващите тенденции на човечество.

Издигнат на скалист залив по протежението на тайландския плаж Ао Нанг, огледалната структура служи като съединителна тъкан между върховния свят на истината и илюзорния свят.

изгрев

Изцяло покрита с огледала, структурата „Без изгрев, без залез“ може да бъде намерена в скрита скала, където местните жители и туристите могат да намерят спокойствие от забързания живот в курортния град наблизо.

Екстериорът на инсталацията е изключително съвременен и минималистичен, уникално съчетан със заобикалящата го среда. Заедно с това отразяващият характер на това произведение на изкуството засилва убеждението на художниците, че „Ние виждаме света по начина, по който искаме“. Това ясно показва, че в крайна сметка нашето виждане за света около нас определя нашата реалност.

Yai Sa

Проектът „Без изгрев, без залез“ е вдъхновен от праисторическите условия по време на изследователското пътуване в пещерите Краби. Архитектурната компания Walllasia създава пещерната архитектура, в която се подчертават праисторическите човешки условия.

awaiting

В пещерата се намира скулптура на Яй Са, възрастна дама, символ на любов и очакване. В историята тя търпеливо чака своя партньор, който напуска дома, за да търси най-голямата истина и обещава да се върне при нея, когато я намери. Всеки ден тя стои на същото място и го чака.

Сподели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn