Терасата- практични идеи за простор и удобство

Терасата
Терасата в едно жилище може да се окаже ключова част за визията и координацията на пространствата.

В повечето апартаменти алтернативата е да се обосoби работно място в спалнята или всекидневната, но това не винаги е възможно и практично. В такива случаи на помощ идва терасата.

тераса
Image: https://domigradina.com/
Декориране на Терасата

Първото важно условие, за да постигнете добър резултат, е да се сдобиете с остъклена тераса. При обзавеждане на тераса непременно използвайте височината на пространството. Рафтовете и озеленяването поставете нависоко. Изберете осветителни тела, които да прилягат плътно до тавана или стените. Използвайте светли пастелни тонове, за да придадете уют и спокойствие. Поставете декоративни възглавнички, които да  придадат завършеност на вашата тераса. Наредете ги по столчетата, нека да бъдат съчетани стилово и цветово с красива покривка на масичката.

тераса
Image: https://domigradina.com/
Кът за отдих

За красива гледка през прозорците на вашата тераса, препоръчваме да оставите повече място, за да се насладите на пейзажа и да позволите навлизането на естествена светлина. За целта можете да не изграждате плътна долна част на терасата, а просто да поставите подходящи решетки или стъклопакет, през които да запазите добрата видимост. Съвсем спокойно може да сложите и малка люлка-хамак, ако имате достатъчно  пространство на вашата тераса. За да се предпазите от силното слънце през дневните часове използвайте, плътни завеси или щори от плътна материя, дърво или PVC материал.

балкон
Image: https://domigradina.com/
Кът за хранене

Масички и столчета от ратан, корк или фурнир, преносими и стационарни мебели са неизменна част от терасата.  Най-удобни понякога се оказват сгъваемите модули, които позволяват да ги поставите или махнете при необходимост. Използвайте палети – те са свежо арт решение на балкона ви.

тераса
Image: https://domigradina.com/
Работен кът/офис.

В подкрепа на идеята за работна среда  следва да отбележим, че на терасата е светло и  няма нужда от изкуствена светлина. Ако все пак сте решили да използвате тази част от дома си ежедневно, е добре да я декорирате, така че да й придадете необходимия уют.

тераса
Image: https://domigradina.com/
Сподели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn