Визията на „умните“ градове след 10 години
10-01-2018

Визията на „умните“ градове след 10 години

Ексклузивна оферта

Продажба на панорамен четиристаен апартамент в новострояща се сграда в кв. Витоша - QHome

София,Витоша
224,701€

Според проучване до 2050 г. 66% от населението на земята ще мигрира от малките към големите градове, безспорно това ще доведе до редица промени в устойчивото развитие и инфраструктурата на големите градове.

До 2027 г. градовете, към които са се ориентирали голяма част от населението ще бъдат подложени към подобряване начина на живот. Едно от най-важните неща е създаването на „умна“ среда с цел улесняване на комуникацията между жителите, бизнеса и правителствата. В основата на инфраструктурата на големия град са големите данни, интернет на вещите и възобновяемата енергия.

Главните фактори, които ще повлияят върху развитието на градовете и ще ги направят „по-умни“ през следващото десетилетие са интернет и огромното количество данни, които се акумулират от населението и показват неговото поведение. В резултат на свързаността и интелигентността градовете ще се превърнат в живи организми. С толкова много сензори, които събират данни и комуникират помежду си, градовете на бъдещето ще започнат да мислят сами за себе си, следователно те ще могат да вземат решения.

„Умните“ градове ще повлияят положително и към други два важни сектора, а именно здравеопазването и образованието. Полезен компонент на „умния град“ е подсистема за електронно здравеопазване, която ще допринесе за подобряване на доболничното обслужване. Колкото до образованието учители и ученици ще работят все по дистанционно, метод на който вече сме свидетели.

Изграждането на „Умните градове“ изискват значителни инвестиции, затова и малка част от градовете в света ще бъдат завършени до 2025г.

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах