Успокоява ли се жилищния пазар в столицата?
05-06-2018

Успокоява ли се жилищния пазар в столицата?

Ексклузивна оферта

Продажба на панорамен четиристаен апартамент в новострояща се сграда в кв. Витоша - QHome

София,Витоша
224,701€

След най-силната година за жилищния пазар, тази година стартира по-умерено, показват анализите.

Купувачите са предпазливи, продължават добре да премислят покупките си и не прибързват да купуват на всяка цена. Тази еластичност в търсенето очаквано забави нарастването на цените на жилищните имоти в столицата. На годишна база в сравнение с първото тримесечие на 2017 г. увеличението е малко под 11%.

Според данни през първото тримесечие на 2018 г. цените на жилища в София задържат достигнатите в края на 2017 г. нива, а увеличаването им на годишна база се забавя.

В началото на годината средната цена на имоти в столицата е била 1092 евро/кв.м. при 1095 евро/кв.м. в края на миналата година. След бързото преминаване на границите от 900 и 1000 евро/кв.м. изглежда, че цените са колебливи в преминаването на следващата бариера от 1100 евро.

Пазарът в столицата продължава да се радва на голяма активност, а през тази година той отново ще бъде сред най-атрактивните за инвестиции пазари, показват прогнози.

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах