Средна цена на жилищата в София
27-04-2016

Средна цена на жилищата в София

Ексклузивна оферта

Продажба на панорамен четиристаен апартамент в новострояща се сграда в кв. Витоша - QHome

София,Витоша
224,701€

Средната цена срещу която може да се закупи жилище в София е 835 EUR/кв.м.

Поскъпването през първото тримесечие на тази година спрямо последното на 2015-а е 2.5%, а на годишна база – 8.4%.

От началото на годината ясно се очерта тенденцията на засилено търсене на жилища ново строителство. За изминалите месеци 50% от реализираните продажби в София са именно с такъв тип жилища, като голяма част от тях са в новостроящи се сгради, включително такива, които са в съвсем начален етап.

Данните на компанията сочат, че средната цена на реализираните сделки с имоти в новостроящи се сгради е около 950 EUR/кв.м. – с 100 EUR/кв.м. по-висока от средната цена за пазара.

Средната цена на покупката на апартаменти в София за изминалите 3 месеца от годината е 79 800 EUR, а конкретно за жилищата ново строителство – 90 000 EUR, което показва предпочитанията на купувачите към жилища ново строителство и по-високите цени, които са готови да заплатят за покупка в качествени нови проекти.

Общо 85% от купувачите са предпочели този тип имоти в периода януари-март 2016 г. Средната площ на закупените жилища през изминалите месеци е 90 кв.м. Площта нараства спрямо предходното тримесечие поради по-големия дял закупени жилища с две и три спални. Най-често се купуват апартаменти на 2-ри до 5-ти етаж, но не липсва интерес и към 6-ти до 8-ми, когато сградата предлага красиви гледки

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах