София заема 99-то място по разходи за жилища в света
10-10-2018

София заема 99-то място по разходи за жилища в света

Ексклузивна оферта

Прекрасен тристаен апартамент със собствен двор в новострояща се сграда "QHome"

София,Витоша
184,146€

Столицата ни заема 99-та позиция в света по разходи за жилищни имоти

Столицата ни заема 99-та позиция в света по разходи за жилищни имоти, показва индекс, който анализира над 100 града в света. Тя се изкачва с четири позиции, след като заемаше 103-то място през изминалата година.

Изчисления показват средните разходи за жилища в София, които възлизат на 533 долара, а средната погасителна вноска по ипотечен кредит за имот от 90 кв.м. близо 576 долара. Наемът на такъв тип жилище в централните райони на столицата достига 679 долара на месец.

Според проучване достъпността на жилищните имоти в столицата спрямо миналата година се подобрява. София е позиционирана на 68-мо място сред най-недостъпните жилищни пазари в света, като отстъпва с 14 позиции спрямо изминалата година, когато заемаше 54-то място.

Докато през 2017 г. разходите за жилища са „отнемали“ 80,2% (719 долара) от средните месечни доходи на софиянците, то през тази година те намаляват до 74,1%, съответно 623 долара.

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах