Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да ви заинтересува.

Разбрах
09.11.2018

София заема 4-та позиция по въведени в експлоатация жилища

Броят на въведените в експлоатация жилищни сгради през третото тримесечие на годината е 454, а новопостроените жилища в тях 1 944, показват предварителни данни на Националния статистически институт.

 

В сравнение с третото тримесечие на 2017 г. новостроящите се сгради са с 10.1% по-малко, а заедно с това и броят на жилищата намаляват с 3.6%.

 

Голям брой жилищни сгради са въведени в експлоатация в областите Варна - 91 сгради с 559 жилища в тях, Пловдив - 77 сгради с 239 жилища, и Бургас - 68 сгради с 543 жилища. София заема едва 4-та позиция с 27 сгради и 85 жилища.

 

Делът на новопостроените жилища с две стаи е най-висок (43.3%), последван от тези с три стаи (27.5%), като най-нисък е делът на жилищата с шест или повече стаи (3.9%)

 

Средната полезна площ на едно новопостроено жилище намалява от 84.4 кв.м. през третото тримесечие на 2017 г. на 83.7 кв.м. през същото тримесечие на 2018 г.

 


Подобни новини

Уважаеми Дами и Господа,

На 25 май 2018 влезе в сила общ регламент за защита на личните данни (Регламент ЕС N 2016/679). За да продължим да изпращаме към вас най-актуалните предложения имаме нужда от вашето съдействие и съгласие за получаване на маркетингови съобщения от Смарт Брокерс ООД.

Ако желаете да получавате информация за най-актуалните ни оферти за продажба и наеми на недвижими имоти, събития и интересни новини, съгласно Европейските изисквания, моля абонирайте се за нашия електронен инфобюлетин.

Този месец актуализираме и Политиката за поверителност на нашия уебсайт, за да може по-лесно да разберете как събираме личните ви данни, каква информация може да бъде събрана, как може да бъде използвана, какъв е срокът за който я съхраняваме, как съхраняваме личните ви данни и на кого могат да бъдат прехвърляни те. Моля запознайте се с Политиката за поверителност тук

За да потвърдите Вашето съгласие да получавате нашия бюлетин, моля натиснете бутона:

Ако НЕ желате да продължите да получавате нашия бюлетин, моля, натиснете ТУК
или ни изпратете e-mail на office@smartbrokers.bg