Рекордна година за пазара на офис площи в столицата
04-01-2019

Рекордна година за пазара на офис площи в столицата

Exclusive offer

Прекрасен тристаен апартамент със собствен двор в новострояща се сграда "QHome"

София,Витоша
171,446€

През последното тримесечие на 2018 г. пазарът на офис площи в столицата продължи да се развива динамично

През последното тримесечие на 2018 г. пазарът на офис площи в столицата продължи да се развива динамично, запазвайки високата активност през цялата година, показаха данни на експерти.

Нетно усвоените площи отбелязаха рекорд от 41 500 кв.м. – най-високото ниво на тримесечна база от 3 години насам. За последните 10 години обемът на подписаните нови сделки се запази над средното ниво, като процентът отдадени площи в новостроящи се сгради остава висок – 31% от общия обем за последното тримесечие и 44% за цялата 2018 г.

Предлагането на офис площи продължава да се повишава, като офисите в строеж се увеличават до 440 000 кв.м., от които близо 320 000 са планирани за завършване до края на 2020 г.

За поредна година на пазара най-активни бяха наематели от секторите IT, аутсорсинг фирми и центровете за споделени услуги с дял над 60% от новонаетите площи.

През новата 2019 г. се очаква наемните нива да останат стабилни.

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах