Основни критерии при покупка на жилище
24-04-2017

Основни критерии при покупка на жилище

Exclusive offer

Стилно и функционално студио за продажба в центъра на София

София,Център
90,000€

Дойде ли момента за покупка на жилище, у бъдещите купувачи възникват стотици въпроси. Има обаче няколко критерии за намиране на жилище, които се смятат за основни от купувачите.

  1. Местоположението.

Почти винаги купувачите избират първо района, в който искат да живеят, като така се изключват много от възможните варианти за покупка на жилище. Като в действителност вие може да се преместите не само в друг район или квартал, а дори и в друг град. Затова е добре да изготвите списък на местата, който най-добре отговарят на вашите критерии и желания. Например ако искате в близост да има паркове или градинки, да сте на ръка разстояние от центъра на града или в подножието на планината. След определяне на вашите предпочитания е добре да помислите и по-мащабно над избор ви. Как е транспортът в района? Наличие на медицински заведения, училища и детски градини.

  1. С какъв бюджет разполагате?

В последно време клиентите, главно закупуват жилищата си или с жилищен кредит, или на разсрочено плащане, неправилно преценяват финансовите си възможности за в бъдеще, от където започват и проблемите. Или пък другият проблемен казус е, когато купувачите си вземат недовършено жилище, нямат възможност за цялостен ремонт при закупуването му и се започва с един „вечен ремонт“. За избягването на подобни ситуации е необходимо още преди подписването на предварителния договор, да се направи ясен разчет на семейния бюджет и на това каква част от него ще отива за месечната вноска по ипотеката.

  1. Планирате ли в близкото бъдеще да разраснете семейството си?

Всеизвестно е, че купувачите търсят площта на апартамента си и броя на стайте в него, съобразено с бюджета и някои от желанията им. По-добре обаче би било, ако намерите нещо по-евтино, но разполагащо с една стая повече. Така винаги можете да подслоните за празниците роднините или да помислите спокойно, без да се притеснявате за пространството, за още един нов член на семейството.

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах