Новото строителство
04-02-2016

Новото строителство хитът на жилищния пазар през 2016 г.

Ексклузивна оферта

Продажба на панорамен четиристаен апартамент в новострояща се сграда в кв. Витоша - QHome

София,Витоша
231,723€

През тази година новото строителство ще бъде хит, тъй като новите проекти в по-голяма степен отговарят на нуждите на купувачите, по-модерни и по-добре проектирани са, с по-качествени материали и на добри цени.

Строителните предприемачи през изминалата година бяха доста по-активни и това вече се усеща под формата на по-голямо предлагане. Нови проекти са именно факторите, който балансира пазара в София и спомагане търсенето да намери съответното предлагане на качествени имоти при цени, който купувачите са готови да заплатят.

Намалява и броят дни на престой на един имот на пазара. Средно за 50 дни са се продавали имотите в София през последното тримесечие на 2015г. На практика през второто полугодие е налице значително ускоряването на срока на реализация на имотите. Относно вида на предпочитани жилища, то клиентите тръгват с нагласата за покупката на тристаен имот, но често при финализиране на сделката придобиват апартамент с две стаи, каквито са половината от покупко-продажбите в София през изминалата година. С три стаи жилища са купили 35% от клиентите.

Средната цена на сделките за последното тримесечие на 2015-а е 70 200 EUR. Офертните цени и тези на база реално сключени сделки все повече се доближават, като разминаването вече е под 100 EUR/кв.м. – най-малката разлика от години насам. През 2015 г. жилищата в София са били средно на 880 EUR/кв.м. - с 2% по-скъпо в сравнение с 2014 г.

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах