Новостроящите се жилища в София
08-11-2017

Новостроящите се жилища в София се разпродават още преди Акт 16

Ексклузивна оферта

Продажба на панорамен четиристаен апартамент в новострояща се сграда в кв. Витоша - QHome

София,Витоша
224,701€

Новостроящите се жилищни сгради в София се разпродават на 90 % още преди издаването на разрешение за ползване – т.нар. Акт 16. Само една малка част от апартаментите се продават след издаването на Акт 16.

Търсенето на жилища в столицата продължава да расте, а повишаващите се цени не плашат купувачите, които се подготвят по-добре. Освен това пазарът се развива с добра устойчивост и икономическа ефективност.

Днешният купувач иска ново строителство, но не такова, което е завършено преди пет години, а такова, което той може да модифицира и довърши сам спрямо собствените си изисквания.

В следващите няколко години на пазара за недвижими имоти се очаква да излязат над 816 хил. кв.м. жилищна площ, като това е статистика за жилищните комплекси и сгради, получили разрешение за строеж през последните две години.

Интересът на строителите продължава да расте и приоритет е намирането на достатъчно голям парцел с атрактивна локация, който да задоволи нарастващите нужди на пазара.

Най-желаната дестинация остава центърът на столицата, но поради голямото пренаселване, трафика и липсата на паркоместа, фокусът и инвестиционните намерения се изместват към южните квартали на София.

Според статистиките с най-бързи темпове се развива кв. „Манастирски ливади-Изток“. До края на 2019 година в района се очаква да се въведат в експлоатация 9 нови проекта, а още толкова очакват откриване на строителна площадка.

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах