Какъв е жилищният капацитет на столицата?
04-06-2019

Какъв е жилищният капацитет на столицата?

Ексклузивна оферта

Прекрасен тристаен апартамент със собствен двор в новострояща се сграда "QHome"

София,Витоша
184,146€

Последното преброяване в столицата отчита 1.325 млн. жители

Използвайки съществуващия сграден фонд и потенциалните нови жилища в незастроените към момента райони още един милион души биха могли да живеят в София. Последното преброяване в столицата отчита 1.325 млн. жители, а жилищният капацитет на града е за около 2.45 млн. души.

Най-големи възможности за поемане на още жители имат кварталите в границите на града, а именно „Малинова долина – запад“ (близо 35 000 души), „Манастирски ливади - изток“ (26 700 души) и „Горубляне“ (20 400 души), като всяка от стойностите е изчислена при 30 кв.м. на жител.

Крайните резултати показват, че при 30 кв.м. на жител територията на Столична община може да поеме близо 2.5 млн. жители, от които близо 1 млн. нови. Дали това някога ще стане реалност зависи не толкова от това какво предвижда общият устройствен план на града, а от демографските и икономически тенденции на местно, национално, а дори и международно ниво.

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах