Качествените имоти ще продължат да бъдат търсени
15-05-2020

Качествените имоти ще продължат да бъдат търсени

Ексклузивна оферта

Прекрасен тристаен апартамент със собствен двор в новострояща се сграда "QHome"

София,Витоша
184,146€

Федерация за недвижими имоти започна поредица от уебинари, за да събере мнението на професионалистите

Международната федерация за недвижими имоти започна поредица от уебинари, за да събере мнението на професионалистите. Целта е да се разбере и анализира как пандемията ще повлияе краткосрочно и дългосрочно на отделните сегменти на имотния пазар.

Жилищен пазар

Спадът на броя сделки с имоти в България е в резултат на всеобщия ступор – ежедневните сутрешни брифинги, порциите рестрикции и назидателните указания какво не може да правим. Беше естествено това да повлияе на емоционалното състояние на тези, които са били в някакъв междинен етап на избор на жилище.

По данни на Агенцията по вписванията договорите за покупко-продажба на имоти в София са намалели с 38% за периода 13-31 март спрямо същия период на миналата година. А само за последната седмица на март понижението е с 50% на годишна база.

Има депресия на жилищния сегмент и тя няма да изчезне бързо и лесно. Най-пострадали ще са спекулативните проекти, които се строят просто с идеята да осигурят бърза и лесна печалба. Качествените имоти, които предоставят адекватна среда и са добре планирани и поддържани, ще продължат да бъдат търсени.

Жилищата ще продължат да са най-интересния сегмент от имотите, защото домовете, които обитаваме, трябва да отговарят на далеч повече функционални изисквания за удобство, достъпност, комунални и модерни услуги.

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах