Естествени строителни материали: пясък
14-06-2021

Естествени строителни материали: пясък

Ексклузивна оферта

Дизайнерско обзаведен двустаен апартамент в центъра на София

София
199,000€

Един от най-популярните естествени материали, използвани в строителството, е пясъкът, който бива основа за добавки в бетона

Един от най-популярните естествени материали, използвани в строителството, е пясъкът, който бива основа за добавки в бетона, като е необходим за произвеждането на багрила, замазка и изпълнение на зидария. Пясъкът се разделя на кариерен, речен и морски. По размер на зърната се дели на финозърнест и едрозърнест (фин или груб).

Кариерният се прави чрез натрошаване на чакъл и има високо съдържание на глина. Добива се на открито – в кариери. Използва се за шпакловка. Обикновено речният пясък няма голямо количество примеси и не се нуждае от допълнително почистване. Полезен е в пътното и жилищното строителство. Морският пясък е един от най-добрите пълнители за приготвяне на бетон, бетонни смеси и стоманобетонни изделия.

Грубият пясък се използва за дренажни конструкции и при озеленяване, докато финият е подходящ за довършителни работи на външни и вътрешни повърхности.

Източник: bg.declic13.org

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах