България в Топ 3 на най-желаните дестинации за покупка на втори имот
11-05-2017

България в Топ 3 на най-желаните дестинации за покупка на втори имот

Ексклузивна оферта

Продажба на панорамен четиристаен апартамент в новострояща се сграда в кв. Витоша - QHome

София,Витоша
224,701€

Страната ни се изкачва с 11 места нагоре и достига до 3-та позиция в класацията на най-желаните дестинации за инвестиция във втори имот.

Генерираните запитвания за страната са се увеличили с малко над 4% от всички, като така влизаме в топ 10 за първи път от 7 месеца, дори заемаме челна позиция в класацията, а именно топ 3 и това е най-доброто класиране за страната ни от февруари 2015 г. насам.

Фактора привличащ купувачите у нас, са цените и резкия спад на обменния курс на британския паунд след референдума за Brexit. Друг привлекателен фактор е и макроикономическата стабилност.

Очакваме да видим дали България и Малта ще задържат позициите си в топ 15 на класацията на фона на засиления интерес и към други страни от Европа.

Лидер в класацията остава Испания с 10,4% от запитванията. Второто място е за САЩ с 4,87% от запитванията. А на 4-то и 5-то място са Португалия и Кипър.

В топ 10 се нареждат също Кабо Верде, Италия, Индонезия, Франция и Обединените арабски емирства (Дубай).

Някой страни като Бразилия, Румъния и Малта отбелязват най-силен скок в класацията – всяка от тях се изкачва нагоре с около 13 позиции до съответно 24-то място, 18-то място и 11-то място. Малта например влиза в топ 20 на най-желаните дестинации за инвестиции във ваканционни имоти за първи път от август 2016 г. Това е и най-доброто класиране на страната от юли 2013 г.

Най-силен спад отбелязват Хърватия, Нова Зеландия и ЮАР – съответно с 16 места надолу до 23-то място, с 15 места до 30-то място и с 14 места до 40-то място в класацията.

В края на класацията се подреждат страни като Кения, Нигерия, Панама, Австрия и Бахамите с единични запитвания за покупка на имоти.

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах