България в британския топ 20
22-01-2016

България в британския топ 20 на дестинациите за покупка на втори дом

Exclusive offer

Прекрасен южен четиристаен пентхаус в нов луксозен комплекс до болница Токуда и Южен Парк

София,Лозенец
288,220€

През последния месец на изминалата 2015 г. страната ни е била на 14-то място в класацията на портала за имоти themovechannel.com

България успя да се задържи в топ 20 на най-желаните дестинации за инвестиция в имоти от британците. На 14-то място в класацията страната ни е била през декември миналата година, като се изкачва с 2 позиции нагоре спрямо ноември. Най-доброто класиране, което сме успели да постигнем през изминалата година е когато страната ни се изкачва до топ 5 през февруари 2015г.

Изданието прогнозира, че през тази година България отново ще се върне на радара на британските инвеститори предвид, че запитванията за последното тримесечие са се увеличили с 14 на сто спрямо третото тримесечие.

И през декември САЩ остават най-желаната дестинация за покупка на втори дом, показват данните на портала. Страната събира 13,2% от всички проявили интерес през портала.

Франция обаче измества Испания и заема втора позиция, като интереса нараства с 44 на сто през декември спрямо ноември до почти 7 на сто от всички, осъществени през портала.

Третата позиция е за Бразилия предвид и приближаващите Олимпийски игри, следвана от Португалия и Тайланд. Испания пък пропада с пет места до 7-ма позиция с малко над 3 на сто от запитванията.

Германия отбелязва най-силен скок в класацията – с 18 места до 6-та позиция, а Бахамите – най-силен спад с 21 места до 32-ра позиция.

В топ 10 попадат още Канада, Турция и Обединените арабски емирства (Дубай), а в топ 20 – Италия, Индия, Австралия, Румъния, Мароко и Гърция.

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах