България е в Топ 10 на най-желаните пазари за инвестиции в имоти
23-11-2016

България е в Топ 10 на най-желаните пазари за инвестиции в имоти

Ексклузивна оферта

Продажба на панорамен четиристаен апартамент в новострояща се сграда в кв. Витоша - QHome

София,Витоша
231,723€

Международната компания за парични трансфери World First постави България на седмо място сред най-атрактивните пазари в Европа за инвестиции в имоти с цел отдаване под наем. В статистиката са включени общо 29 пазара.

Класацията оглавява Ирландия с доходност от 6,54%, която миналата година е била на 10-то място, второто място се заема от Холандия с 6,35% и трета е Португалия с 6,33%.

Пазарите, които предхождат седмата позиция на България са Белгия, Унгария и Турция с по 6,32%, българският пазар се нарежда с 6,04%, а след нас застават Малта с 6,01% и Латвия с 5,94%.

На последните места са пазарите на Швеция с 3%, Италия с 3,26% и Франция с 3,55%.

Великобритания, където инвестицията в имот, отдаван под наем, е най-предпочитаната от населението и през последните години популярността й изключително нарасна заради различни стимули и данъчни облекчения, е на 15-то място с 4,91% доходност.

Ирландия е най-бързо растящата икономика в Европа и шестият най-бързо растящ пазар на имоти в света, посочва компанията в доклада си. Компанията продължава да привлича нови инвестиции и бизнеси, както и нови жители, които търсят къде да живеят.

Информацията сочи , че средният наем на апартамент с една спалня в големите градове на Ирландия достига 11 хил. паунда годишно. Това превръща Ирландия във втората най-скъпа държава в Европа за наем на жилище след Люксембург, където годишният разход за наем достига средно 14 хил. паунда.

Същевременно покупката на жилище с една спалня в Ирландия струва 148 хил. паунда, а с три спални – 285 хил. паунда, което е приблизително колкото средноевропейското равнище.

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах