10 основни стъпки при покупка на жилище
04-12-2020

10 основни стъпки при покупка на жилище

Ексклузивна оферта

Прекрасен тристаен апартамент със собствен двор в новострояща се сграда "QHome"

София,Витоша
184,146€

Тук са 10 основни стъпки, за които трябва да знаете преди покупката на дом

Ако искате да сте на пазара за недвижими имоти, ще е по-лесно да откриете желаното жилище, когато сте информирани за пазара на недвижими имоти. Тук са 10 основни стъпки, за които трябва да знаете преди покупката на дом:

Намерете и наемете брокер на недвижими имоти Той ще улесни търсенето, ще изслуша желанията ви и ще ви запознае с конкретния пазар на имоти в конкретния регион. Най-важното – ще ви спести излишни усилия, нерви и време. В imoti.net може да откриете коректни експерти.

Посетете кредитен посредник Запознайте се с условията на различните ипотеки. Вземете предварително ипотечно одобрение. То ви прави по-силен кандидат за закупуване на дом - този, който е готов да сключи бързо сделка, което продавачите предпочитат.

Направете списък Разделете го на две части – едната с неотложните нужди, а другата с предпочитаните желания.

Прегледайте онлайн обявите за жилища Тази стъпка е нужна, за да проучите пазара, цените и какво е на разположение в платформите.

Уреждайте си огледи за жилища Може да се допитате до брокера си или да използвате сайтове като imoti.net, които позволяват виртуални турове и огледи.

Подгответе се за преговори При намиране на подходящ имот, се консултирайте с вашия брокер и не приемайте веднага обявената цена. Преговаряйте и ако стигнете до цена, удовлетворяваща и двете страни, поискайте предварителен договор.

Завършете ипотечното кредитиране Заявете пред кредитния посредник, че сте открили желаното жилище и се пригответе да попълвате документи.

Изчакайте оценката на банката Ако се окаже, че тя е по-висока от цената на сделката, това ще е по-добре за вас. Но ако се окаже, че е по-ниска, тогава ще трябва самоучастието ви да е по-висок процент и може да размислите дали сделката е по възможностите си.

Наемете домашен майстор Той ще инспектира жилището и ще направи списък на неотложните ремонти, ако има нужда от такива.

Взимате ключ за жилището Вече сте собственик и може да се нанесете в жилището си.

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах